BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİhtiyaç kredilerinde vade 60 aya çıkacak----

İhtiyaç kredilerinde vade 60 aya çıkacak

İhtiyaç kredilerinde vade 60 aya çıkacak
22 Şubat 2019 - 20:40 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "İhtiyaç kredilerinde vade 36 aydan 60 aya çıkacak." dedi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi kartları ve bireysel tüketici kredilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kredi kartlarında taksit sınırını ve bireysel tüketici kredilerinde vadeleri uzatma yönünde çalışma yapıldığını belirten Akben, söz konusu çalışmanın bireysel tüketicilerin elini rahatlatmasının yanı sıra iç talebin canlanmasına da katkı sağlayacağını ifade etti.

Akben, bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişik yapıldığında ihtiyaç kredilerinde vadenin 36 aydan 60 aya çıkacağını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılacak kredilerde vade 48 aydan 60 aya yükselecek. Halihazırda 6 ay olan bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesini 12 ay olarak yeniden düzenliyoruz. Banka kredilerinde vadelerde yapacağımız değişiklik finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri için de aynen geçerli olacak.

Kredi kartlarında taksit sınırında yapacağımız düzenleme ile bilgisayar alımlarında ve taşımacılıkla ilgili harcamalarda taksit sayısı 6'dan 12'ye yükselecek.

Seyahat acenteleri ile ilgili yurt içi harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili harcamalarda taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkacak. Kurumsal kredi kartlarında tüm ürün ve hizmet harcama gruplarında taksit sayısı 9'dan 12'ye çıkacak."

Akben, daha önce yaptıkları düzenleme ile tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabildiğini anımsattı.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan Öz24 Şubat 2019 00:54

    Faizler çokkkkkkkkk yüksek.Japonya , Almanya , İsrail gibi ülkelerde yıllık neredeyse % 0 , mesela İsrail % 0,05 Gürcistan % 6 Türkiye % 20-24 yani resmen faiz sömürüsü ülke  olduk .Faiz , döviz  konularında hala Arjantin , güney afrika ile alt sıradaki ülkelerle birlikte anılıyoruz ona üzülüyorum.Türkiye emperyalist ülkelerin sömürüsünden kurtulmalı bence paramızı altınla basalım belki o zaman rahat ederiz altınla birliklte değerlenir düşer.belkide liradan vazgeçip Türk doları felan bir şeyler düşünmeliyiz.

  • Kerim23 Şubat 2019 21:57

    Borclan borclan nereye kadar biz kendi kazancimizla yadamak istiyoruz..bankalari zenginlestirmekten usandik biktik illalah dedik bir gun yuzu gostertmediler...

  • Canım Ülkem 23 Şubat 2019 18:48

    Bir çok sektorde olduğu gibi otomotiv sektöründe ki büyük durgunluğu azaltmak, konut sektöründe şişen evlerin satılması için atılan bir adım. Bu mudur peki ekonomiyi canlandırmanın yolu milletinizi donuna kadar borçlandırmaya teşvik etmek mi. Üretmeden tüketerek mı ekonomiyi canlı tutulmaya çalışılır. Bu adımlar para baronlarına milleti erzdirmekten, bankaların batık kredi miktarını arttırmadan öteye gitmez. Devletimizin her alanda bilincli ve degerli mal üretimye ihtiyacı var. Katma değerli ürünlere ihtiyaç var. Endustriyel sanayinin gelişmesine ve teknoloji üretmeye ihtiyacımız var. Montajcı değil üreten olmamız gerek...Devletimizi yönetenler gerçekten milleti düşünüyorsa acilen doğru ve üreten ekonomi için gerekli adımları atmalılar. Genç nüfusumuz ile övünüyoruz ama onları işsiz birakiyoruz. Önemli olan her il e üniversite açmak değil üniversitelerden iyi yetişmiş öğrenciler mezun etmektir.

  • KILIÇ23 Şubat 2019 16:31

     BANKALARDA BATIK KREDİLERİ ARTIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEGİL .YAŞIM 60 KREDİ KARTIM DAHİ OLMADI ZATEN BANKALARDA BENİM GİBİ İNSANLARA KREDİ VERMEZ ONLARADA DOLANDIRICI LAZIM BU DÖGÜ DEVAM EDECEK.

  • mustafa23 Şubat 2019 12:16

    bunlar kötü haber

  • Huso23 Şubat 2019 10:02

    60 aydan 36 aya düşür .sonra çıkar.olan halka olsun.36 ayda ödeyeceğini 60 ayda zor ödedim.ah benim memleketim.

  • t or23 Şubat 2019 01:25

    Gelir artmayacak aylik 500 ödiyeceksen 400 e düşür fa,z yükünü arttır ama ne çözüm

  • harika bisey yaaaa22 Şubat 2019 21:52

    allah razi olsun ic tuketimi canlandiracaz diye gariban halkin sirtindaki borc yukunu artirin tuketimi artirin bunun adi ekonomik gelisme olsun

  • Tarık çuhadar24 Şubat 2019 12:12

    Yalan beee hepsi. millete kredi affı filan yok borcunuzu yine ödeditiyorlar faizle ek bir faiz koyuyorlar kredi sicil affı çıkmıyor yalan bankalar hükümet tin elinde istese yaparlar ama gebe kalmanızı istiyorlarlar seçimde kullanacak eşşek arıyorlar

  • waw22 Şubat 2019 21:21

    işsiz kalanlar karnını anca doyurunca, tasarrufda olsa ödeyemeyınce öteleme yapılması mantıklı. bankalar alcam diye haciz etse ev araba tarla arsa zaten onlarıda satsa satamaz genel bir kriz durumu var. o bakımdan alsa zaten bakım onarım depolama masraflarıda oalcak bankalara. en güzeli işsiz iş bulur, pıyasada birileri para bulur ilerleyen yılda ve ozamana kadar öteleyelım demeleri güzel. bankalar sonra aldıklarını alır, alamadıklarını zararına alacaklarını satarlar 5 de 1 fiyatına gider yazar işin içinden çıkarlar...  sistem böylece bu atıkdan arınır. aynı sistem umut işte