BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhratçılar her şeye rağmen umudunu koruyor----

İhratçılar her şeye rağmen umudunu koruyor

İhratçılar her şeye rağmen umudunu koruyor
06 Ağustos 2014 - 04:45 www.finansgundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi yakın coğrafyadaki sorunların ihracatı etkilemesine rağmen ihracatçıların yüzde 42'sinin gelecek dönem artış beklediğini söyledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yakın coğrafyada yaşanan sorunlara işaret ederek, “Bu sorunların ihracatımızı etkilemesine rağmen, ihracatçıların yüzde 42 gibi bir oranla önümüzdeki dönem ihracat artışı olacağını öngörmeleri mükemmel bir sonuç” dedi.

TİM tarafından geleneksel hale getirilen ve çeyrek dönemler itibariyle gerçekleşme ve beklentileri değerlendiren “Eğilim Anketi” çalışmasının 2014 ikinci çeyrek gerçekleşme ve üçüncü çeyrek beklenti sonuçları, Mehmet Büyükekşi tarafından açıklandı.

AB İLE TELAFİ ETTİK

Büyükekşi, geçmiş dönemlerde ihracatta yaşanan sıkıntıların yakın ve komşu ülkelerle aşıldığını, bugün ise bu ülkelerde yaşanan sorunların AB ile telafi edildiğini dile getirdi. Irak’a yapılan ihracattaki yüzde 46’lık düşüşü “taban” olarak nitelendiren Büyükekşi, bu bölgeye ihracatın zamanla düzeleceğini söyledi. Mehmet Büyükekşi, her dönem yapılan ankete gündeme ilişkin sorular eklendiğini de hatırlatarak, açıklanan ankette, rekabetçilik anlamında, “Askıya Alma Sistemi”, “Ulusal İstihdam Stratejisi”, “Sanayi İşbirliği Programı” ve “AB Merkez Bankası” uygulamaları ile ilgili sorular sorulduğunu açıkladı.
Ankette yer verilen, özellikle, Türkiye ve AB’de üretilmeyen hammaddelerden gümrük vergisi alınmaması avantajını sunan “Askıya Alma Sistemi” hakkında, firmaların yüzde 63’ünün hiç haberleri olmadığına, yüzde 29’unun ise haberi olduğu halde bilgisi bulunmadığına dikkati çeken Büyükekşi, “Bu konu rekabetçilik anlamında direkt firmalara avantaj sağlıyor, ancak firmalar bunu bilmiyor” ifadelerini kullandı.

114 bin kişilik yeni istihdam

İHRACATÇI firmalar, üçüncü çeyrekte beklenen yeni istihdamın 114 bin kişi olacağını öngördü. 2014’ün kalanında ekonominin daha iyi olacağı ya da kötüye gitmeyeceğini düşünenlerin toplam oranı ise Türkiye ekonomisi için yüzde 81, Avrupa için yüzde 83 ve dünya için yüzde 81 oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)