BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracatta tek yetkili TİM olacak----

İhracatta tek yetkili TİM olacak

İhracatta tek yetkili TİM olacak
22 Şubat 2015 - 08:47 www.finansgundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi, BGH kapsamında yapılacak ihracatın TİM koordinasyonunda ve ücretsiz gerçekleştirileceğini söyledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında yapılacak ihracatın TİM koordinasyonunda ve ücretsiz gerçekleştirileceğini bildirdi. Büyükekşi yazılı açıklamasında, Rusya'ya yönelik BGH kapsamında yapılacak ihracatta tek yetkilinin TİM olacağını belirterek, firmaların talep etmeleri durumunda bu servis kapsamındaki danışma, denetim, veri girişi, hızlı bilgi akışı ve yaygınlaştırmaya dair tüm hizmetlerin TİM tarafından ücretsiz sağlanacağını kaydetti.
 
Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında gümrüklerde yaşanan sorunların çözümüne yönelik 2008 Eylül ayında "Gümrük İşlemlerinin Basitleştirilmesine İlişkin Protokol" imzalandığını ve bu protokolle BGH sisteminin hayata geçirildiğini aktaran Büyükekşi, şunları kaydetti: "2008'de ilk olarak Rusya'nın Vnukovo Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki ihracat işlemlerinde pilot uygulamayla başlatılan BGH sistemi TİM'in koordinasyonuyla geliştirildi.
 
Bu uygulamanın TİM'in koordinasyonunda etkin bir şekilde devam ettirilmesiyle söz konusu ihracat işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlanması, süreçlerin daha doğru ve etkin işlemesi ve işlemlerin maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Sistem, önemli katkılar sağlayacak. Uygulamanın yaygınlaştırılarak, Rusya tarafındaki bütün gümrük alanları ve çıkışları kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor."
 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu uygulamanın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında sağladıkları katkılardan ötürü başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli olmak üzere bakanlıktaki tüm ilgili çalışanlara teşekkürlerini de dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)