BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracatçılardan hükümet çağrısı----

İhracatçılardan hükümet çağrısı

İhracatçılardan hükümet çağrısı
21 Haziran 2015 - 18:27 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, "Ülkemizi uyum ve esenlik içinde geleceğe taşıyacak güçlü bir hükümete ihtiyacımız var" dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM 22. Olağan Mali Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, seçimlerde, milletin iradesinin bir kez daha tecelli ettiğini, demokrasiye ve millete saygının en açık ifadesinin sandığa yansıdığını söyledi.

Türkiye'yi uyum ve esenlik içinde geleceğe taşıyacak güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu dile getiren Büyükekşi, "Biz de müstakbel hükümetimizden neler beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Diyoruz ki, 2023 hedefleri yolunda Türkiye’nin her yıl en az yüzde 5 büyümesi şart" diye konuştu.

Bu iddialı hedeflere ulaşmak için daha hızlı büyümek zorunda olduklarının altını çizen Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Gelecek dönemde yönetime talip olacak iradenin makro-ekonomik kazanımları hassasiyetle koruyacağından eminiz. Yeni bir paradigma, yeni bir büyüme modeli ve yepyeni bir bakış açısı gerektiriyor. Bu bakış açısının yoğunlaşması gereken alan mikro-ekonomidir. Şimdiye kadar makro-ekonomik hedeflerimizde büyük başarılar kazandık. Sıra mikro-ekonomik hedeflerde kalıcı başarılar yakalamakta. Bu çerçevede ilk meselemiz tüm kaynaklarımızı, ulaşabileceğimiz en yüksek katma değeri hedefleyen bir biçimde kullanabilmektir."

TİM Başkanı Büyükekşi, geçen yıl 2.9 puanlık büyümeye net 1.8 puan katkı sağladıklarını, büyümeyi ve istihdamı sırtladıklarını belirterek, "Bu yılın ilk çeyreğinde, Avrupa’da en hızlı büyüyen ülkeler arasında yerimizi aldık. Küresel ticaret yüzde 10 daralırken, biz dünyada pazar payımızı binde 8 buçuktan, binde 9’a çıkardık" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)