BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhracatçılara destek paketinin ayrıntıları yarın açıklanacak----

İhracatçılara destek paketinin ayrıntıları yarın açıklanacak

İhracatçılara destek paketinin ayrıntıları yarın açıklanacak
19 Ocak 2023 - 12:40 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yarın, ihracatçılara destek paketinin ayrıntılarını açıklayacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yarın ihracatçılar ile bir araya gelerek hazırlanan destek paketini açıklayacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda Gültepe ve Kavcıoğlu paketle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

TCMB'nin geçen yıl uygulamaya aldığı sayısız düzenlemelerin en büyüğü ihracatçıların döviz gelirlerinin bir kısmının rezervlere alınması olmuştu.

TCMB'nin yeni düzenlemeleri süreklilik içerdiği için, banka bundan sonra ihracatçılardan her yıl 100 milyar dolar değerinde döviz geliri elde edecek.

Bu, ihracatçıların belirli bir vadede döviz gelirlerinin yüzde 40'ını TCMB'ye satma zorunluğu düzenlemesiyle oluşuyor. Türkiye yılda 250 milyar dolarlık ihracat yapıyor bu adım TCMB için yılda 100 milyar dolarlık rezerv kazanımı anlamına geliyor.

Eğer ihracatçı yatırımını TCMB kaynaklarından finanse etmiş ise yüzde 40'a ek olarak dövizinin yüzde 30'unun daha piyasaya satılması gerekiyor. Ayrıca yuvam hesapları, altın, vatandaşlık kazanımı KKM gini TCMB'ye döviz kazandıran bir çok düzenleme de bulunuyor.

Bu gelirlerin enerji ithalatı, kurumların ithalat kaynaklı döviz ihtiyacı için gerekli ölçüde dağılımının sağlanması da TCMB tarafından organize ediliyor. Dolar/TL bu sistem ile son aylarda 18.8 etrafında tarihi zirvelerinde yatay bir seyir izliyor.

Mevduat ve katılma hesaplarının kur artışına karşı korumaya 25 milyar liralık bütçe

 

TCMB piyasayı 17 milyar TL fonladı

 

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıklayacak

 

Merkez Bankası'ndan TL mevduatları için yeni teşvik

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cato19 Ocak 2023 15:22

    Sayın Başkan liyakata dönerek bunların hicbirişe yaramadığı apaçık faizleri arttır yapılan onca yanlıştan dönerek gerçeklerle yüzleş artık