BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoringİhracat faktoringinde Çin'i geçip birinci olduk----

İhracat faktoringinde Çin'i geçip birinci olduk

İhracat faktoringinde Çin'i geçip birinci olduk
27 Nisan 2017 - 04:56 www.finansgundem.com

Yıllardır Çin’den sonra ikinci sırada gelen Türk faktoring şirketleri, geçen yıl gerçekleştirdikleri 3,6 milyar Euro’luk işlem hacmi ile defa ihracat faktöringinde dünya sıralamasında birinci oldu

Türkiye, ihracat faktoringinde Çin’i geçti, birinci sıraya yükseldi. Yıllardır, Çin’den sonra ikinci sırada gelen faktoring şirketleri, 2016’da 3,6 milyar Euro’luk işlem hacmi gerçekleştirerek, ilk defa dünya sıralamasında birinci oldu. Geçen yıl 3 milyar Euro faktoring işlemi gerçekleştiren Çin ise ilk üçe bile giremedi.90 ülkede 400’ü aşkın üyesi bulunan Dünya Faktoring Organizasyonu (FCI) Başkanı ve TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar, 2016 yılı dünya faktoring istatistiklerine göre, faktoring sektörünün birçok ülkede büyüdüğünü, Türkiye’nin ise muhabirli ihracat faktoring işlemlerinde dünyada yüzde 18’lik pazar payı ile birinci ülke konumuna yükseldiğini belirterek; Türkiye’nin, geçen yıla kadar Çin’den sonra ikinci ülke konumda olduğunu, hacim artışı ile birinciliğe yerleştiğini söyledi.

GELİŞMİŞ PAZARLARDA DURUM

Çağatay Baydar, faktoringin dünyadaki gelişiminden de bahsederek, 2016 yılında Avrupa pazarında cironun yüzde 2,5 artış gösterdiğini; Fransa’da artışın yüzde 8, Almanya’da yüzde 5, İtalya’da yüzde 10 olduğunu kaydetti. Faktoringin gelişmiş pazarlarda yükselen bir eğilim gösterdiğini, Rusya pazarında ise yüzde 40, Hollanda pazarında yüzde 26 arttığını vurgulayarak, şunları söyledi: “ABD’deki siyasi dalgalanmaya rağmen Amerika kıtası faktoring hacminde 2016’da yüzde 10’a yakın büyüdü. Diğer ülkelere bakıldığında da Brezilya yüzde 50, Meksika yüzde 16, Şili yüzde 12, Arjantin yüzde 22 büyüdü. Asya ise 2016’da yüzde 25 düşüş gösteren Çin’den büyük ölçüde etkilendi ve diğer geleneksel güçlü oyunculardan Tayvan yüzde 10, Japonya yüzde 9küçüldü. Diğer taraftan Hong Kong yüzde 28, Singapur yüzde 4 artış gösterdi, Malezya, Tayland ve Vietnam da büyüme devam etti.”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Anonim Vatandaş27 Nisan 2017 09:34

    Bu haber de sanki olumlu bir hava yansıtılmış. Çin'i bu açıdan geçmek pekte olumlu görünmüyor. Demek ki likidite sıkıntısı ciddi bir şekilde reel sektörü vuruyor.

  • anonymous vatandaşus08 Aralık 2017 11:49

    her faktoring kullanan likidite sıkıntısı çekiyor değildir. pazar büyümüş olabilir. banka kredileri de büyüyor aynı şekilde..