BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİğneada açıklarındaki mayın imha edildi----

İğneada açıklarındaki mayın imha edildi

İğneada açıklarındaki mayın imha edildi
28 Mart 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

İğneada açıklarında tespit edilen mayın SAS timleri tarafından öğle saatlerinde etkisiz hale getirildi.


Milli Savunma Bakanlığı, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından, “28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır” açıklamasını yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada, İğneada açıklarında tespit edilen ve güvenli bir bölgeye alınan mayın, SAS timleri tarafından öğle saatlerinde etkisiz hale getirildi.

'Mayınların yakıt tankerine çarpması çok büyük bir felaket yaratır'

Doç. Dr. Cihat Yaycı, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada serseri mayınlarla ilgili şunları kaydetti:

Bu mayınlar 30 kilogramlık mayınlar ve Allah korusun bir yakıt tankerine çarpması durumunda gerçekten İstanbul için çok büyük bir felakete neden olur. İstanbul Boğazı'nda, 1979 yılında yakıt tankeri Independenta patlamıştı ve zelzele gibi şehir sallanmıştı. Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanı'na başvurulması gerekir. Bu mayınlar 20 günde akıntıyla Boğaz'a geldi. 120 kiloluk olan mayınlar daha geç gelecek. Mayınları buraya getiren ise Tuna Nehri'nin akıntı yönü.

Mayını gören balıkçı Çağrı Martin "200 metre kadar yaklaştık ki fark ettik. Hemen telsizden haber verdik. Arkadaşlara da yaklaşmamaları uyarısında bulunduk. İster istemez korktuk panik yaptık tabii. Sonra mayını etkisiz hale getirmek için çalışma başlatıldı. Bize de avlanmaya son vermemiz söylendi ve limana geri döndük" dedi.

Bulgaristan-Kefken arası balıkçılık durdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında her türlü balıkçılık faaliyetlerinin durdurulduğu açıklaması üzerine Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine Bağlı İğneada'da gün batımıyla balıkçılar limana geri döndü.

İlk mayın iki gün önce imha edilmişti

Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde, Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda yabancı bir cisim tespit edilmiş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından SAS timleri tarafından imha edilmişti.

İstanbul Boğazı'nda mayın alarmı

Karadeniz'de mayın tedirginliği

Ukraynalıların döşediği mayınlar Türkiye kıyılarına ulaşabilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)