BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIğdır'dan acı haber! 14 polis şehit----

Iğdır'dan acı haber! 14 polis şehit

Iğdır'dan acı haber! 14 polis şehit
08 Eylül 2015 - 10:11 www.finansgundem.com

Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı'na görevli polis memurlarını götürmekte olan servis minübüsüne bombalı tuzak kuruldu.

Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, bugün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. Geçen 27 Ağustos’ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başladı. Bu sabah Iğdır’dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi’ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.


Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Yaralı polis de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen  ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi.

video##2025##player

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.



13 GÜN ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

Iğdır saldırısı İçişleri Bakanı olay yerine gidiyor

İçişleri Bakanı Selami Altınok'un, incelemelerde bulunmak üzere terör saldırısının yaşandığı Iğdır'a gideceği bildirildi.

CEVDET YILMAZ:  TERÖR BEDELLER ÖDETİYOR BİZE

Hilton’da düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi’ne katılan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin Iğdır'da yaşanan terör saldırısını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Terörü bir kez daha lanetliyorum. Terör dünyanın belası, ülkemizin de maalesef uzun bir zamandır acısını çektiği bir hadise. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, aileleri başta olmak üzere bütün milletimizin başı sağolsun. Terörün sadece doğrudan bir bedeli yok, dolaylı bedelleri de var. Özelliklede Doğu, Güneydoğu olan insanlarımız için… Maalesef orada yaşayan insanlarımızın hem yaşam şartları olumsuz etkileniyor, hem de ekonomik şartları olumuz etkileniyor.

Terör örgütünün de bunu çok sistemli bir şekilde yaptığını görüyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, gümrük kapılarında görev yapan insanlara saldırılar oldu. Bu nedenle de bazı kapıları ister istemez tedbirler aldıktan sonra çalıştırmak durumundayız. Bunun bedelini orada yaşayan insanlarımız ödüyorlar. Terör örgütü aslında orada yaşayan insanlara zarar veriyor. Güvenlik güçleri yol emniyetini sağlamaya çalışıyorlar, insanın emniyetini, halkın emniyetini sağlamaya çalışıyorlar. Emniyetin olmadığı yerde ne ekonomi olur, ne turizm olur, ne ticaret olur. Terör maalesef bu tür bedeller ödetiyor bize. Ama biz bununla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

Hiçbir zaman bu terör hadiseleri başarıya ulaşamayacak. Dünyada da değişik ülkedeler de maalesef terörün yaşandığını görüyoruz. Ülkemizde maalesef bu konuda epeyce bir geçmişe sahip. Kararlı bir mücadele ile, topyekun bir mücadele ile inşallah farklı bir noktaya birlikte geleceğiz. Ama bugün itibari ile yaşadığımız hadiselerin elbette olumsuz etkilerini görüyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)