BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİftar sofrası alışverişi pahalı başladı----

İftar sofrası alışverişi pahalı başladı

İftar sofrası alışverişi pahalı başladı
09 Temmuz 2013 - 07:11 www.finansgundem.com

Piyasalar hareketlendi, çarşı esnafının yüzü güldü. En çok satılanlar kuru meyve ve hurma. Peki hurma kaç lira?

Ramazan ayı başlarken piyasa hareketlendi. Vatandaşın en çok rağbet ettiği hurmada fiyat 5 lira ile 60 lira arasında değişiyor, hatta raflarda 120 liraya satılan hurma bulmak bile mümkün...Ramazan heyecanı Türkiye’yi sardı. İstanbul’un tarihi semtlerinden Eminönü’nde,  Ramazan’ın simgesi Mısır Çarşı’sında dün ciddi bir  hareketlilik vardı. Kurulacak iftar sofraları için yapılan alışveriş esnafın yüzünü güldürürken, en çok rağbet gören ürün ise her Ramazan’da olduğu gibi yine hurma. Çarşıda hurmanın kilosu 5 lira ile 120 lira arasında değişiyor.
Milliyet’in haberine göre Çeşit çeşit lokumların, kuruyemişlerin ve şarküteri ürünlerinin satıldığı çarşıda esnaf, fiyatlarda geçen seneye göre herhangi bir artış olmadığını hatta bazı ürünlerde fiyatların düştüğünü belirtiyor. Ancak alışveriş için Eminönü’nü tercih edenler fiyatların çok yüksek olduğundan şikayetçi. Ramazan sofralarını bütçelerine göre donatmaya çalışanlar ilk tercihini hurmadan yana kullanıyor. Esnaf da en çok hurma satışı yaptıklarını söylüyor.
Hurmadan sonra en fazla satılan ürün ise kuru meyveler
Komposto yapımında kullanılan vişne, erik, kiraz, kayısı ve üzüm her tezgahta bulunuyor. 20 liradan başlayan kuru meyve fiyatları 50 liraya kadar çıkıyor. Susuzluğa iyi gelen demirhindi ve meyankökü de en çok satılanlar arasında. Şarküteri ürünlerinde ise en çok pastırma, beyaz peynir ve tereyağı tercih ediliyor.
120 TL’ye hurma var
Hurmanın farklı çeşitlerini çarşının hem içinde hem de dışında bulmak mümkün. Dallı ballı, Cezayir, Tunus, Medine ve Kudüs en çok tercih edilen hurma çeşitleri. Kilosu 5 liradan başlayan ve 120 liraya kadar çıkan hurma fiyatlarından herkes şikayetçi. Esnaf ise tüketicinin dikkatli olması gerektiğini, bazı satıcıların geçen yıldan kalan hurmaları sattığını söylüyor. Çarşı içinde 40 liradan satılan Kudüs hurması dışarıdaki kuruyemişçilerde ise 20 lira.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bereketli ramazan09 Temmuz 2013 09:01

    Ramazan'dan nemalanmamak olmazdı fırsatını bulan fiyatları yükseltiyor. Alamayacak onca millet var düşünen yok.