BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIfo: Fiyat beklentileri rekor seviyeye yükseldi----

Ifo: Fiyat beklentileri rekor seviyeye yükseldi

Ifo: Fiyat beklentileri rekor seviyeye yükseldi
05 Mayıs 2022 - 08:48 www.finansgundem.com

Alman ekonomik düşünce kuruluşu ifo tarafından hazırlanan fiyat beklentileri endeksi Nisan ayında 1991'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Alman ekonomik düşünce kuruluşu ifo tarafından hazırlanan fiyat beklentileri endeksi Nisan ayında 1991'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Fiyat beklentileri endeksi Nisan'da Mart ayındaki 55'ten 62'ye yükseldi.

Bu, Almanya'da giderek daha fazla şirketin gelecek 3 ayda ürün fiyatlarını artırmayı planladıkları anlamına geliyor.

Toptan satışlar için fiyat beklentileri Nisan'da 79,3 puana çıkarken, perakende sektöründe fiyat beklentileri 75,4, imalat sektöründe beklenti 73,1 puan oldu.

ifo'nun tahmin başkanı Timo Wollmershauser, "Almanya'da enflasyonu önümüzdeki aylarda büyük olasılıkla yüzde 7'nin üzerinde kalmaya devam edecek" dedi.

Wollmershauser, keskin fiyat artışlarını esas oarak enerji, ham madde ve diğer ara malların alımındaki yüksek maliyetlerin yönlendirdiğini belirtirken, "Nisan ayı araştırmamız şirketlerin bu maliyetleri müşterilerine tam olarak geçiremediklerine ve kar marjlarının buna göre azaldığına işaret etti" dedi.

Toptan ticarette maliyet artışlarını fiyatlara yansıtma oranı yüzde 57,7 olurken, imalat sektöründe yüzde 51,4, perakende, inşaat ve hizmet sağlayıcılarda ise sırasıyla yüzde 35,3, 25,2 ve yüzde 23,8 seviyesinde gerçekleşti.

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir

 

Almanya’da enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Almanya büyüme beklentilerini düşürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)