BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİflas riski taşıyan 10 banka----

İflas riski taşıyan 10 banka

İflas riski taşıyan 10 banka
14 Mart 2023 - 08:25 www.finansgundem.com

ABD’de 72 saat içinde iki bankaya art arda kayyum atanması, piyasalarda büyük panik yarattı. Bazı finans uzmanları, 10 ABD bankasının daha iflas edebileceği ihtimali olduğunun altını çizdi.

Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank’ın (SB) art arda iflasları, küresel piyasalarda “domino etkisi” endişesine neden oldu.

DÜNYA Gazetesi’nden Emre Ergül’ün haberine göre; herkes aynı soruya cevap arıyor: “Mevcut, 2008 global bankacılık krizine döner mi?” Beyaz Saray’ın ekonomi kurmayları toplantı üzerine toplantı yaparken; Amerika Merkez Bankası (Fed) SVB’nin müşterilerine ödeme yapılacağını açıkladı… Ancak… Sıkıntı şu: SVB’deki mevduatların yüzde 85’i sigortasızdı. Üstelik SVB, “sigortasız mevduat”ta tek banka değil.

DÜNYA Gazetesi’ne konuşan uluslararası finans uzmanları, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) 2022 yıl sonu raporuna dikkat çekiyor.

“Sigortalanmamış mevduatlar ne kadar yüksekse durum o kadar kötü” diyen uzmanlar, kayyum atanan Signature Bank’e dikkat çekti. Kendilerini 2022 sonu itibarıyla “güçlü” ilan eden SB’nin hisseleri geçtimiz perşembe yüzde 12, cuma günü de yüzde 24 çakıldı.

Dün sabah da kayyum haberi geldi. Raporlara göre, SB’nin de sigortasız mevduat oranı yüzde 89.7! Bu durumda olup risk taşıyan 10 banka daha bulunuyor. Uzmanlar “Rakamlar kötü ama yine de bankaların tehlikede olduğu, batacakları ya da büyük kayıplar verecekleri anlamına gelmez” diye temkinli konuştu.

İşte iflas riski taşıyan 10 banka

- Customers (Pensilvanya)

- First Republic (Kaliforniya)

- Sandy Spring (Maryland)

- New York Community Bank

- First Foundation

- Ally Financial (Delaware)

- Dime Community (New York)

- Pacific Premier (Kaliforniya)

- Prosperity (Teksas)

- Columbia (Washington)

SVB'nin iflası yatırımcılar için ne anlama geliyor?

 

SVB iflasının Euro Bölgesi'ne etkisi

 

SVB krizinin ardından FED beklentileri tepetaklak

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)