BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIFC'den Tüpraş'a 100 milyon dolar kredi----

IFC'den Tüpraş'a 100 milyon dolar kredi

IFC'den Tüpraş'a 100 milyon dolar kredi
04 Ekim 2017 - 14:10 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC Tüpraş’a yaklaşık 100 milyon dolar tutarında kredi sağladı

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Tüpraş'a yaklaşık 100 milyon dolar tutarında kredi sağladı. IFC kredisi ile yeni yatırımlar gerçekleştirecek olan Tüpraş, üretim süreçlerinde ve enerji tüketiminde verimliliğini artırırken ayrıca araştırmaya ve çevre yatırımlarına öncelik verecek.

IFC kredisi ile Tüpraş, İzmir, İzmit ve Kırıkkale Rafinerilerine ham petrol kullanımını optimize etme ve sülfür emisyonlarını azaltma amacıyla kükürt azaltma üniteleri ilave edecek. Ayrıca İzmir Rafinerisinde bulunan sürekli kataliz rejenerasyonlu platformer ünitesi şarj işleme kapasitesi arttırılacak, böylelikle katma değeri daha yüksek ürünler üretilerek Tüpraş'ın rekabet gücünün yükselmesi sağlanacak.

Tüpraş CFO'su Doğan Korkmaz, Tüpraş'ın müşterilerine sürdürülebilir çözümler sunmak için sürekli olarak mevcut en iyi teknolojilere yatırım yapmakta olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İlave kükürt azaltma ünitesi kapasitesi sayesinde Tüpraş, 2020 yılında devreye girecek düşük kükürtlü yakıt düzenlemeleri öncesinde, denizcilik sektörünün düşük kükürtlü yakıt ihtiyacını karşılamaya hazır hale gelecek. Bu kapsamda IFC'nin sağlamış olduğu uzun vadeli kredi ile doğan ortaklık Tüpraş'ın daha da yüksek çevresel standartlara ulaşmasını sağlayacaktır."

Türkiye'de geçen 20 yılda rafineri ürünleri için talep yaklaşık yılda 2.5% oranında büyüme gösterdi. IFC kredisi, Tüpraş'ın ve dolayısı ile Türkiye'nin kaynak verimli ve yüksek katma değerli yerel üretim kapasitesini artırmasına destek olacak.

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Yatırımları Direktörü Carsten Müller yaptıkları yatırım ile ilgili şunları söyledi: "Tüpraş gibi sanayi devlerinin sürdürülebilir uygulamalara ve kaynak verimliliği projelerine yatırım yapması diğer kuruluşlara da örnek olması açısından son derece önemli. Bu finansman Tüpraş'ın hali hazırda uyguladığı büyük modernizasyon projesine ve ArGe yatırımlarına katkı sağlayarak yüksek çevre standartlarında daha fazla katma değerli ürünler üretmesine ve rekabetçi gücünü artırmasına vesile olacaktır."

IFC tüm dünyada faaliyet gösterdiği ülkelerde sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı desteklemek için erişilebilir, güvenilir ve sürdürülebilir enerjiye yatırım yapmaktadır. Daha temiz enerji üretimi yapmak için çalışan şirketleri desteklemenin yanı sıra, IFC yılda yaklaşık yüzde 20 artan ve toplamı yaklaşık 1 milyar doları bulan yatırım miktarı ile dünyanın en büyük yenilenebilir enerji yatırımcısı konumundadır.

IFC Türkiye'de 50 yılı aşkın bir süredir özel sektörü desteklemektedir. Türkiye IFC'nin tüm dünyada en çok faaliyet gösterdiği ikinci ülke konumundadır. IFC, Dünya Bankası Grubu Ortaklık stratejisi çerçevesinde 2012-2017 mali yılları arasında Türkiye'de 5 milyar dolar yatırım yaparak özel sektörü kalkındırmıştır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)