BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisIFC: Türkiye’ye güveniyoruz----

IFC: Türkiye’ye güveniyoruz

IFC: Türkiye’ye güveniyoruz
13 Kasım 2016 - 08:29 www.finansgundem.com

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanvekili Dimitris Tsitsiragos, “Türkiye’ye güveniyoruz, Yeni imzalar atacağız” dedi.

Dünya Bankası’na bağlı kurumlardan Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Rönesans Holding’e 215 milyon dolar yatırımla ortaklıktan 15 Temmuz başarısız darbe girişimine rağmen vazgeçmedi. IFC Başkanvekili Dimitris Tsitsiragos, “Ülkeye ve duruma baktık. Bir devamlılık olduğunu görünce de tereddüt etmedik” dedi.  Tsitsiragos, şunları söyledi:

“Kolay olmayan bir dönemden geçtiğimiz düşünülürse, bu durum Türkiye’ye olan desteğimizi gösteriyor. İmzalar haziran ayında atılmıştı. Her uzun vadeli yatırımcı gibi 15 Temmuz’u doğru değerlendirmemiz gerekiyordu. Ülkeye ve duruma baktık. Bir devamlılık olduğunu görünce de tereddüt etmedik. Bir geri çekilme söz konusu olmadı. IFC olarak Türkiye’de 52 yıldır varız, yakından izliyoruz. Türkiye’de ofisimiz var. Bir ülkede ofis ile faaliyet göstermek her zaman daha iyi perspektif veriyor. Türkiye’deki programımıza devam ediyoruz.”

YENİ İMZALAR OLACAK

IFC’nin mali yılının 30 Haziran 2016’da bittiğini dile getiren Tsitsiragos, 30 Haziran’dan bugüne Türkiye’ye 325 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Tsitsiragos, “Ayrıca bankalara 150 milyon dolar ticaret finansmanı sağladık. Son derece aktif bir programa sahibiz. Önümüzdeki birkaç ay içinde yeni imzalarımız da var” diye konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜK PAZAR

Tsitsiragos, “Türkiye dışarıdan nasıl görünüyor” sorusuna, “Büyük bir pazar, güçlü bir bölgesel konumu var” dedi ve şöyle devam etti: “Genç nüfusu ve güçlü bir özel sektörü var. Özel sektörü dinamik. Makro göstergelere baktığımızda çok çekici bir destinasyon. Bölgedeki diğer ülkelere baktığınızda, büyüme beklentisi daha yüksek olan bir ülke olarak ön plana çıkıyor. Bu da bizim için fırsat. 15 yılda yapılan bu reformlar, özel sektörün önünü çok açtı. O yüzden uzun vadeli bir yatırımcıysanız Türkiye cazip.” JALE ÖZGENTÜRK - HÜRRİYET

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)