BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIEA: Dünyanın yakın gelecekte hala petrole ihtiyacı olacak----

IEA: Dünyanın yakın gelecekte hala petrole ihtiyacı olacak

IEA: Dünyanın yakın gelecekte hala petrole ihtiyacı olacak
16 Şubat 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, dünyanın gelecek birkaç yıl boyunca hala petrol ve gaza ihtiyacı olacağını belirtti.

Birol, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC + grubunu "üretim hedefleri ile mevcut fiili üretimleri arasındaki farkı daraltmak için çalışmaya" davet etti.

OPEC + ülkeleri tarafından belirlenen üretim seviyeleri ile bugün üretilmekte olan hedefler arasında şu anda büyük fark bulunduğunu ve piyasaya daha büyük miktarların sağlanacağını ifade eden Birol, ABD ve Brezilya'da petrol üretiminde kaydedilen artışın fiyatlar üzerindeki baskıyı hafifletmesini umduğunu ifade etti. Birol, gaz fiyatlarının Avrupa ekonomilerine yük oluşturduğunu söyledi.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın başını çektiği büyük petrol üreticileri, Mayıs 2020 itibarıyla üretimi günlük 9,7 milyon varil düşürmeye başlarken, başta ABD olmak üzere birçok ülke, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimle birlikte varili 100 dolara yaklaşan petrol fiyatlarını düşürmek için üretimlerini artırmalarını talep ediyor.

AB, Rusya'nın gazı kesmesi halinde bu kışı geçirebilecek durumda

 

Avrupa'da gaz fiyatları Rusya-Ukrayna geriliminin azalmasıyla düştü

 

Avrupa ekonomisinde 'gaz' sıkıntısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)