BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİdeal bir yaşam için ne kadar paraya ihtiyaç var?----

İdeal bir yaşam için ne kadar paraya ihtiyaç var?

İdeal bir yaşam için ne kadar paraya ihtiyaç var?
17 Haziran 2022 - 14:06 www.finansgundem.com

Hayallerin miktarı, yani ideal yaşam için arzu edilen servet ne kadar olmalı? İşte anketin sonuçları...

FİNASGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

33 ülkede yapılan yeni bir uluslararası araştırmaya göre, çoğu insan milyarder olmak istemiyor ve hayatlarında "mutlak ideal"e ulaşmak için 1 ila 10 milyon doların yeterli olacağına inanıyor.

Araştırmalara göre, dünyanın en zengin insanının 200 milyar doları aşan serveti, 200.000'den fazla insanın ideal yaşama sahip olması için yeterli.

İngiliz Bath ve Exeter üniversitelerinden psikologlar tarafından yönetilen araştırmacılar, altı kıtadan 43 yaş ortalamasıyla 8 bin kişiye, “İdeal bir yaşam için ne kadar paraya ihtiyaç var?” sorusun yöneltti. Ankete katılanların in %86'sı 10 milyon dolar yanıtını verirken, bazı ülkelerde çoğu insan için ‘hayallerin miktarı’, yani ‘ideal yaşam için arzu edilen servet’ bir milyon doları geçmiyor.

Araştırma, ülkeye bağlı olarak, nüfusun %8 ile %39 arasında değişen bir yüzdesinin, görünüşte sınırsız olan arzularını tatmin etmek için olabildiğince çok para kazanmak istediğini gösteriyor. Bu tarz insanlar genellikle daha genç, şehir sakinleri ve güce, başarıya ve bağımsızlığa değer veriyor. Araştırmaya göre, her ülkede sınırsız arzuları olan insanlar var ama sayıları azınlıkta. Bu durum da dünya ekosistemi için olumlu yorumlanıyor.

Bath Psychology'den baş araştırmacı Dr Paul Bain şunları söyledi: "Sınırsız arzuların ideolojisi, insan doğası olarak sunulduğunda, insanlar üzerinde gerçekten istediklerinden daha fazlasını satın almaları için sosyal baskı yaratabilir. Çoğu insanın ideal yaşamlarının aslında oldukça mütevazı olduğunu keşfetmek, insanların onları gerçekten mutlu eden şeylere daha uygun şekillerde davranmasını kolaylaştırabilir ve aynı zamanda daha güçlü küresel koruma politikalarını destekleyebilir.

Ucuz para dönemi bitiyor

 

Musk: Aptalların üzerine uzun süredir para yağıyor

 

Para yöneticileri nakit biriktiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)