BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİddia ihalesinde teklifler belli oldu----

İddia ihalesinde teklifler belli oldu

İddia ihalesinde teklifler belli oldu
13 Şubat 2019 - 10:52 www.finansgundem.com

Spor Toto İddaa ihalesinin ikinci oturumu gerçekleşti. Şans Girişim Ortaklığı (Demirören-Scientific Games) yüzde 0.2 komisyon önerdi. İnteltek-Turkcell ortaklığı yüzde 0.5 komisyon teklifi verdi

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, "İddaa" olarak bilinen "Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının" özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılması için yeniden ihaleye çıktı.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ihaleye 11 Şubat Pazartesi günü, Şans Girişim Ortak Girişimi, İnteltek-T, Baltech İnvestment ve Best Gaming firmaları teklif vermişti. Bu firmalardan Baltech İnvestment ve Best Gaming'in teklifi ihale komisyonu tarafından uygun bulunmadı.

İLK TEKLİFLER REVİZE EDİLDİ

İhalenin bugünkü ikinci ve son oturumunun ilk bölümünde 2 firmanın teklifleri açıldı. Hasılattan alınacak en düşük pay yüzdesine ilişkin İnteltek (Turkcell-Intralot ortaklığı) firması yüzde 1,4, Şans Girişim Ortak Girişimi ise yüzde 2,1 teklif verdi.

EN DÜŞÜK TEKLİF ŞANS GİRİŞİM'DEN

İhale Komisyonu Başkanı Ahmet Can Acaroğlu, 2 firmanın tekliflerini revize etmesi için ihaleye 30 dakikalık ara verdi. Aranın ardından Şans Girişim Ortak Girişimi yüzde 0,2, İnteltek firması da yüzde 0,5 şeklinde tekliflerini revize etti.

LAS VEGAS MERKEZLİ ORTAK

Böylece iddaa ihalesi için en düşük teklifi veren Şans Girişim OGG en az komisyon oranını verdiği için ihalede öne geçti. Şans Girişim, Demirören Grubu ile ABD Las Vegas merkezli talih oyunları şirketi Scientific Games ortaklığında faaliyet gösteriyor.

KARAR 5 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

İhale sonucuna ilişkin nihai kararı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 5 gün içerisinde verecek.

Mevcut İddaa oyununda yüzde 1,4 komisyon ile oynanıyor.

YILDA 34 MİLYON LİRA PAY TEKLİF ETTİ

İhaleyi kazanan, 10 yıllık sözleşme süresinin ilk yılı için 17 milyar liralık hasılat taahhüt belgesi verecek. Bu rakam sonraki yıllarda enflasyon ortalaması oranında güncellenecek. Şans Girişim OGG'nin yüzde 0,2'lik teklifi yıllık 34 milyon TL komisyona denk geliyor.

İşin süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 yıl geçerli olacak.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 27 Kasım'da düzenlenen İddaa ihalesini, yalnız bir firmanın teklif vermesi üzerine, "Rekabetin sağlanamadığı" gerekçesiyle 10 Aralık'ta iptal etmişti. (NTV)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)