BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİddia bayilerini şaşırtan yazı: TL'ye çevirin----

İddia bayilerini şaşırtan yazı: TL'ye çevirin

İddia bayilerini şaşırtan yazı: TL'ye çevirin
15 Eylül 2018 - 06:01 www.finansgundem.com

Spor Toto Teşkilatı'ndan bayilere gönderilen yazıda döviz teminatlarının TL'ye çevrilmesine karar verildiği bildirildi. Bayiler, uygulamanın kendilerini mağdur bırakacağını belirterek, konut hissesi, kira sertifikası önerilerinde bulundu

Spor Toto Teşkilatı’nın İddia bayilerine gönderdiği bir yazı 3 bin 600 bayide şaşkınlık yarattı.
Yazıda, “Bayilerimizin teşkilatımız nezdinde bulunan döviz hasılat teminatlarının TL’ye çevrilmesine karar verilmiştir. Bu nedenle ekte gönderilen muvafakatnamenin ruhsat sahibi tarafından noter aracılığı ile düzenletilerek aslının 24 Eylül 2018 tarihine kadar teşkilat başkanlığına ulaştırılması gerekmektedir. Aksi takdirde bu süre içinde teminatı TL’ye çevrilemeyen bayilerin hasılat teminatları tanımlanamayacağından ilgili bayi terminallerinden oyun oynatılması mümkün olmayacaktır” denildi.

Bayiler ise kendilerini çağırmadan tek taraflı alınan bu karardan dolayı mağdur olduklarını dile getiriyor. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, iddia bayilerinin 16 bin 300 dolar teminatları bulunduğu belirterek, bunun 3 bin 300 dolarının makine teminatı kalan kısmının da bayi teminatından oluştuğunu söyledi.

3 bin 600 bayi olduğunu dile getiren Çakmak, bu bildirimden sonra TL’ye bankanın belirlediği günlük kurdan teminatın TL’ye çevrildiğini anlattı. Spor Toto teşkilatının kendilerini çağırmadığını direkt bildirimde bulunduğunu anlatan Çakmak, şunları söyledi: “Bu durum, ‘devlet insanların parasına el mi koyuyor’ imajına neden oluyor. Şimdi herkes CİMER’e yazıyor. Bayilerin çoğu bu teminatı borç alarak ödedi. Dükkânlar da her tarafa açılamıyor, 4 bin 5 bin lira kira ödeyenler var. İzmir, Ankara, Antalya odaları olarak Spor Toto’dan randevu istedik. TL’ye döndükten sonra para faizsiz kalacak. Bugün 65 bin liraya bir araba alınabiliyor, 10 yıl sonra ne olacak? Teminatlar başka alanlarda değerlendirilebilir. Devletin elinde konutlar var. Konutlarda hisse olarak durabilir, Hazine’nin kira sertifikaları var. Biz yasadışı bahisle de mücadele ediyoruz. Yanlış bir karar. Devlet zarar görmesin diye boykot yapmayacağız. Ancak sorunu çözemezsek yürütmenin durdurulması için yargıya başvurmak zorunda kalacağız.” (Hürriyet / Neşe Karanfil)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)