BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem İdam kararları temyizden döndü----

İdam kararları temyizden döndü

 İdam kararları temyizden döndü
04 Ocak 2016 - 17:27 www.finansgundem.com

Mısır Temyiz Mahkemesi, Müslüman Kardeşler Hareketi lideri Muhammed Bedii ile yardımcısı Hayrat Şatır hakkında verilen idam kararlarını bozdu

Kahire Temyiz Mahkemesi, 40'a yakın ayrı suçlamayla soruşturması süren İhvan lideri Bedii ile yardımcısı ve ünlü işadamı Şatır hakkında 2015'te verilen idam kararını kaldırdığını duyurdu. Davanın tekrar baştan görülmesini talep eden mahkeme, sanıkların tamamının dinlenmesini istedi. Aynı davadan mahkeme, Şubat 2015'te İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı ile yardımcıları, Hayrat Şatır, İsam El-Aryan, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed El-Biltaci, Mısır Meclisi eski Başkanı Saad El-Katatni ve bir önceki konsey başkanı Muhammed Mehdi Akif hakkında müebbet hapis kararı vermişti. 

9 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OLAYLAR

Sanıklar, 30 Haziran 2013'te başlayan yönetim karşıtı gösteriler sırasında Kahire'nin Mukaddam bölgesinde İhvan Genel Merkezi önünde dokuz kişinin ölümü ve 91 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda "öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı gruplara katılmakla" suçlamalarıyla idam ve müebbet cezaları almıştı. Öte yandan daha önce üç ayrı mahkeme tarafından üç kez müebbet hapse mahkûm edilen Bedii hakkında verilen iki idam cezası da temyizde bozulmuştu. Geçen Aralık'ta ise Mısır mahkemesi, "Bahr El-Azam" olarak bilinen dava kapsamında, yargılanan Müslüman Kardeşler (İhvan-Müslimin) Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 8 sanık hakkında daha önce verilen müebbet hapis cezasını kaldırdığını duyurmuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali04 Ocak 2016 17:52

    Halk ne Rabia'yı ne de müslüman kardeşleri veya Mürsi hatırlıyor. Oysa bu insanlar kardeşimiz ve bölgedeki dostlarımız. Siyasiler, vefasız olmayın!