BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİcrada şeytani vurgun!----

İcrada şeytani vurgun!

İcrada şeytani vurgun!
10 Mayıs 2014 - 10:30 www.finansgundem.com

İcra dairesini PTT’ye çevirip bir bankanın 2.3 milyon liralık pul parasını 1 yıl boyunca cebe atan memurlar görevden alındı

Küçükçekmece Adliyesi’nin icra dairesini PTT’ye çevirip bir bankanın 2.3 milyon liralık pul parasını 1 yıl boyunca cebe atan 12 memur görevden alındı.

Habertürk'te yer alan habere göre, İstanbul Küçükçekmece Adliyesi bünyesinde bulunan 4 icra müdürlüğünde görevli 12 personel, ‘muhabere’ oyunuyla 2 milyon 360 TL’yi zimmete geçirdi. Aralarında müdür ve yardımcılarının da bulunduğu 12 icra memuru, Adalet Bakanlığı’nın ‘ivedi’ notuyla gönderdiği üst yazı üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca görevden alındı. Adalet Bakanlığı Personel GenelMüdürlüğü’ne 2013 yılında isimsiz bir ihbarmektubu geldi. Mektupta; Türkiye genelindeki bütün icra dairelerinden, muhaberemerkezi olarak kullanılan banka şubesi yerine Küçükçekmece icra dairelerinin yetkili kılındığı belirtiliyor, banka şubesinden Türkiye genelindeki icra dairelerine gönderilen yazışmaların Küçükçekmece icra daireleri aracı kılınmak suretiyle yapıldığı ileri sürülüyordu. Böylelikle Küçükçekmece icra dairelerinin ‘muhaberemerkezi’ olarak kullanıldığı, 4 icra dairesinin birer aylık dönemlerde nöbet sistemiyle bu işlemleri yaptıkları iddia edildi.

TEFTİŞ KURULU’NDAN SORUŞTURMA

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, 3 Mart 2014’te soruşturma başlattı. Soruşturmadamuhabere yolsuzluğunun şu şekilde yapıldığı tespit edildi: Türkiye genelindeki tümicra dairelerinin bankaya yazmış olduğumüzekkerelere verilen cevaplar, ilgili icra dairesine gönderilmeyip Küçükçekmece icra dairelerine elden teslimedildi. Böylece 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren Küçükçekmece icra daireleri Türkiye genelinin dağıtımmerkezi haline geldi. 2013 Mart’ına kadar banka, postamasrafını pul olarak ödedi. İcra daireleri bu tarihe kadar aylık ortalama 5 bin adet posta gönderisi yaparken bu rakam 54 bine çıktı. Bu tarihten sonra ise icra müdürlükleri yönetmeliğe aykırı olarak posta masraflarının pul yerine nakit olarak ödenmesini istedi.

TÜM EVRAKLAR TEK PULLA

Mart 2014’e kadar geçen bir yıllık dönemde banka, 4 icra dairesine toplam 652 bin 881 evrakı postaya verilmek üzere teslim etti. Evrak başına 3.85 TL olmak üzere toplam 2.513.591,85 TL posta gideri bedelini de imza karşılığı verdi.Muhabere defterinden ayrı bir muhabere kartonu oluşturan personel, tüm gönderileri tek bir zarf ile postaya verdi. Böylelikle 3.85 TL’lik tek ücret ödedi. Beykoz, Tuzla gibi uzak semtlerdeki PTT şubelerini tercih eden icra memurları, 652 bin 881 evrak için 28 bin 862 adet posta gönderisi yaptı. Buna karşılık aldığı posta giderinin 153 bin 578 TL’sini ödemede kullandı. Geri kalan 2 milyon 360 bin 13 TL’yi ise zimmetlerine geçirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)