BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçişleri’nden asker uğurlama uyarısı----

İçişleri’nden asker uğurlama uyarısı

İçişleri’nden asker uğurlama uyarısı
10 Haziran 2020 - 12:24 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı, valilikleri “asker uğurlaması” konusunda bir kez daha uyardı. Toplu olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin yasaklama kapsamında olduğu belirten bakanlık alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlemlerin yapılması istedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Son günlerde kamuoyuna yansıyan otogarlardaki asker uğurlama görüntüleri üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere uyarı geldi. Bakanlık, asker uğurlama görüntüleri nedeniyle 81 il valiliğini tedbirlere uyulması için bir kez daha uyardı.

Bakanlık valiliklere gönderdiği yazıda, Türkiye’nin salgınla mücadelesinde gelinen nokta itibarıyla kontrollü sosyal hayata geçtiğini, ancak virüse ilişkin tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Salgın riskinin halen devam ettiğine işaret edilen yazıda, yeni dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı belirtildi. Bakanlık yazısında, salgınla mücadelede tüm kesimlerin tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle toplu olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin salgını riskini artıracağı, bu tür faaliyetlerin hala kısıtlama kapsamında olduğu kaydedildi.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM UYGULAYIN

Son günlerde kamuoyuna yansıyan asker uğurlamaları görüntüleri nedeniyle kamuoyunda sanki bu konudaki kısıtlamanın kalktığı algısının oluştuğunun belirtildiği yazıda, 21 Mart tarihinde ülke genelindeki valiliklere gönderilen asker uğurlaması ile ilgili genelgenin hala yürürlükte olduğu hatırlatıldı.

Söz konusu genelge ile askere gidecek olan vatandaşlar için toplu olarak askere uğurlama törenlerinin geçici süreliğine yasaklandığı anımsatıldı.

Valiliklerden, daha önce gönderilen genelge kapsamında gerekli tedbirlerin alınmasını, alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlemlerin yapılması istedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)