BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı: 591 Afgan sınır dışı edilecek----

İçişleri Bakanlığı: 591 Afgan sınır dışı edilecek

İçişleri Bakanlığı: 591 Afgan sınır dışı edilecek
07 Nisan 2018 - 16:03 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada 591 Afganistan uyruklu göçmen, 07/04-08/04 2018 tarihinde Erzurum'dan Kabil'e düzenlenecek olan charter seferleri ile sınır dışı edilecek" denildi

İçişleri Bakanlığı, Aşkale Geri Gönderme Merkezi'nde sınır dışı işlemleri tamamlanan 591 Afganistan uyruklu göçmenin 07-08 Nisan tarihleri arasında Erzurum'dan Kabil'e düzenlenecek olan charter seferleri ile sınır dışı edileceğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Aşkale Geri Gönderme Merkezi'nde sınır dışı işlemleri tamamlanan 591 Afganistan uyruklu göçmen, 07/04-08/04 2018 tarihinde Erzurum'dan Kabil'e düzenlenecek olan charter seferleri ile sınır dışı edilecek" denildi.

Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

Afganistan'da devam eden terör eylemleri ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle büyük bir çoğunluğu “genç erkekler “den oluşan Afganistan uyruklu göçmenler İran üzerinden Türkiye ye ve Avrupa ülkelerine yoğun bir şekilde göç etmektedirler.

Yasadışı yollardan ülkemize giren düzensiz göçmenler kolluk kuvvetleri tarafından yakalanarak sınırdışı edilmek üzere Göç İdaresi İl Müdürlüklerimize teslim edilmektedirler.

Son aylarda yoğun bir şekilde İran üzerinden ülkemize giriş yapan Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler öncelikle çevre illerdeki Geri Gönderme Merkezleri'ne sevk edilerek sınır dışı işlemlerine başlanılmıştır.

Bu kapsamda Aşkale Geri Gönderme Merkezi'nde sınırdışı işlemleri tamamlanan Afganistan uyruklu göçmenlerden 591'i 07/04-08/04 2018 tarihinde Erzurum dan Kabil'e düzenlenecek olan charter seferleri ile sınır dışı edilecektir.

Diğer illerimizde bulunan düzensiz göçmenlerin de sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasından sonra önümüzdeki günlerde de sınır dışı işlemleri hızlandırılarak devam edecektir.

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜR VEKİLİ: 3 BİNDEN FAZLA AFGANİSTANLININ ÜLKELERİNE DÖNÜŞÜ SAĞLANDI

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, "Sınır dışı sürecinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası hukuk ile yükümlülüklere uygun hareket ediyor. Bugüne kadar 3 binden fazla Afganistanlının ülkelerine dönüşünü gerçekleştirdik." dedi.

Ayaz, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen düzensiz göçmenlerle ilgili sorunun yıllardır yaşandığını söyledi.

AA'nın haberine göre; Afganistanlıların Türkiye'ye gelmesinde ülkelerindeki güvenlik ve ekonomik gelişmelerin etkisi olduğunu ifade eden Ayaz, bölgedeki en güvenli ve istikrarlı ülkenin Türkiye olduğunu, 2000'den sonra yaşanan ekonomik ve siyasi istikrarın Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiğini dile getirdi.

Son 15-20 gün içerisinde Afganistan'dan gelen düzensiz göçmen sayısında artış göründüğüne dikkati çeken Ayaz, "Afganistanlıların ilgili sınır dışı süreci işletiliyor. Sınır dışı sürecinde, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası hukuk ile yükümlülüklere uygun hareket ediyor. Bugüne kadar 3 binden fazla Afganistanlının ülkelerine dönüşünü gerçekleştirdik." diye konuştu.

"HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN ÜLKELERİNE DÖNMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Abdullah Ayaz, sınır dışı işlemlerinin hız kesmeden devam ettiğini, bu akşam sınır dışı işlemi için Erzurum'dan bir uçağın kalkacağını belirtti.

Pazar günü de Afganistan'ın başkenti Kabil'e iki charter seferi olduğunu bildiren Ayaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde de bu seferleri artırarak devam ettireceğiz ve sınır dışı işlemleri gerçekleştireceğiz. Afganistanlıların dönüşlerinin sağlanmasıyla ilgili başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere çok yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bakanımız da Afganistan'daki muhataplarıyla gerekli görüşmeleri sağladılar. Biz de buradaki büyükelçilik yetkilileriyle gerekli koordinasyonu sağlamaktayız. İnşallah hızlı bir şekilde gelen düzensiz göçmenlerin dönüşünü sağlayacağız."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)