BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanı Soylu: Devlet sırrı denilen bir şey var----

İçişleri Bakanı Soylu: Devlet sırrı denilen bir şey var

İçişleri Bakanı Soylu: Devlet sırrı denilen bir şey var
05 Mart 2020 - 11:23 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MİT görevlisine ilişkin yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç'ın gözaltına alınması ilişkin açıklama yaptı.

"Tarafsız Bölge" programında soruları yanıtlayan Soylu, Libya'da iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin hayatını kaybetmesi üzerine haber yapmanın yanlış olduğunu söyleyerek, "Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır. Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da" ifadelerini kullandı.

Söz konusu gazetecilerin sabaha karşı evlerinden gözaltına alınmasına yönelik eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine Soylu, "Cumhuriyet Başsavcılığı talimat yazar, der ki siz bunu alın. Kime der bunu, polise der. Bu talimat genellikle mesai saatinden sonra gelir ve polis çalışmaya başlar. Süreç böyle işler yani. Bunu bulduğu an sisteminde gece, sabah, akşam almak zorundadır. Neden? Kaçarsa o anda yapmış olduğu adli kolluk hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sıkıntı yaşar" şeklinde konuştu.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Terkoğlu ve Kılınç tutuklandı.

Odatv'de yayımlanan haberle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve İstanbul adliyesine getirilen Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de ifadesini aldığı Terkoğlu ve Kılınç'ın tutuklanmasına karar verdi.

Söz konusu haber, Odatv'de "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlığıyla yayımlanmıştı.

Soylu: Daha önce şehitler için yas ilan edilmedi

Suriye'nin İdlib bölgesinde Suriye hükümet güçlerinin düzenlediği söylenen hava saldırısında 33 askerin hayatını kaybetmesi sonrası neden yas ilan edilmediğine ilişkin soru üzerine Soylu, "Biz bir mücadele veriyoruz, yasımız içimizde zaten ve devam eden bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele hakikaten Türkiye'nin ortaya koyduğu tarihin bir noktasından bakıldığı zaman önemli bir kırılma anı olarak nitelendirilebilecek mücadele" yanıtını verdi. Soylu, daha önce şehitler için bir yas ilan edilmediğini söyledi.

Bu süreçte bütün milletin yas tuttuğunu ancak herkesin dik durarak, birlik içinde karşı tarafa gücünü gösterme zamanı olduğunu ifade eden Soylu, yabancı devlet adamlarının vefatı nedeniyle daha önce yas ilan edilmesinin de diplomatik nezaketten kaynaklandığını söyledi.

'FETÖ, PKK ve DHKP-C sosyal medyada birlikte hareket ediyor'

İdlib'de 33 askerin öldüğü gün bazı sosyal medya sitelerinin erişimine niçin kısıtlama getirildiğinin sorulması üzerine Soylu, söz konusu platformlarda yalan haberlerin yer aldığını belirterek "Nasıl konvansiyonel alanda alabileceğiniz bir takım tedbirler varsa sosyal medyada alabileceğiniz bir takım tedbirler var ve bunu uyguluyorsunuz. Bu çok bariz ve çok net bir tedbir halidir" dedi.

Soylu sosyal medyada toplumsal duyarlılığa ilişkin konularda FETÖ'nün PKK ve DHKP-C mensuplarıyla birlikte hareket ettiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti

'Erdoğan-Putin görüşmesinden umutluyum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeye ilişkin soru üzerine Soylu, "Recep Tayyip Erdoğan rasyonel bir liderdir ve o rasyonelitesinin sonucunu yarın akşam hem insanlık adına, hem coğrafyamız adına, hem huzur adına, hem de barış adına çıkabileceğini... İzlediğimiz yol belli çünkü, biz yanlış bir yol izlemiyoruz" diyerek, görüşmeden umutlu olduğunu kaydetti.

Erdoğan ve Putin bugün Rusya'da bir araya geliyor

İstiklal Caddesi'nde 8 Mart Kadın Yürüyüşü'ne izin yok

Bakan Soylu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenmek istenen "Kadın Yürüyüşü"nün İstiklal Caddesi'nde düzenlenmesine izin verilmeyeceğini belirterek, "İstiklal Caddesi bundan muaf. Ülkelerin böyle hakları var. Yeni Kapı'dan Kadıköy'e her yerde yapabilirsiniz. İstiklal Caddesi'nde böyle bir şey yaptırmıyoruz" diye konuştu.

'Toplumsal olaylarda artık ters kelepçe yok'

Soylu, ilgili birimlere verilen talimatlarla toplumsal olaylarda gözaltına alınanlara artık ters kelepçe takılmayacağını belirterek, "Saldırı pozisyonundaysa size karşı bunu yapabilirsiniz, sen uyuşturucu satıcısına tak, takman gerekiyor o da; tecavüzcüye tak, kadına ve çocuğa cinsel taciz yapana tak. Onu aşağılamak istiyorsan aşağıla yani, teröriste, kanlı katile tak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)