BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanı Efkan Ala'dan tır açıklaması----

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan tır açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan tır açıklaması
02 Ocak 2014 - 15:53 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Efkan Ala "Suriye'de yaşayan Türkmenler var, onlara yapılan yardım. Herkes işini bilecek" ifadesini kullandı

Suriye'ye yardım malzemeleri taşıyan bir TIR'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği iddiasıyla ilgili hükümettten ilk açıklama geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek" dedi.

Dün akşam ortaya atılan iddialardan biri de bu tırın İHH'ye ait olduğu yönündeydi. Vakıf dün yaptığı açıklamayla kendilerine ait herhangi bir tırın bölgeye yardım göndermediğini bildirmişti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu "1 Ocak 2014 tarihinde İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na ait veya kiralanan bir TIR, Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde jandarma ekiplerince durdurulmuş mudur? TIR'da iddiaya göre İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bölge Müdürü ve bir MİT elemanın da bulunduğu doğru mudur? " diye sordu.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde mühimmat yüklü olduğu iddia edilen TIR'ın aranamadığını iddia ederek, "Ortada bir hukuk skandalı var." demişti.

Konuyla ilgili bir soru önergesi de Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü tarafından İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması talebiyle iletildi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)