BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçerideki manzara korkunçtu----

İçerideki manzara korkunçtu

İçerideki manzara korkunçtu
15 Mayıs 2014 - 03:33 www.finansgundem.com

Kurtarma çalışmalarına gönüllü katılan bir madenci galerilerdeki manzarayı anlattı: Çok fazla duman var. Cesetlerin 4-5'i bir yerde, 10'u başka yerde

Manisa’nın Soma ilçesi, Eynez mevkisinde özel sektöre ait maden ocağında önceki gün yaşanan facianın boyutları dün günün ışıması sonrası tüm dehşetiyle ortaya çıktı. Ölen madencilerin sayısı 274’e yükseldi. Yaralanan 88 kişiden 63’ü ise dün taburcu edildi. 

TAHMİN: 350-400 İŞÇİ

Kurtarma çalışmalarına katılan, kendisi de madenci Sami Kılıç, sabaha kadar sadece ana galerilere girildiğini, patlamanın olduğu bölümden sonraki kısımlara ise hiç girilemediğini söyledi. Buradan çok sayıda cesedin çıkmasından korktuklarını söyleyen Kılıç, gördüğü yürek parçalayan manzarayı gözyaşlarıyla şöyle anlattı: “İçeridekilerin kurtulacağını sanmıyorum. Çok fazla duman var. Cesetler ayrı ayrı, 4-5 kişi bir yerde, 10 kişi bir yerde. Girilemeyen panolar var. O panolarda 350-400 kişi olduğu tahmin ediliyor.”

DEHŞETİ ANLATTI

Soma’da maden faciasından kurtarılan Ali Güneşli dehşet anlarını anlattı: “Vardiyamız bitmek üzereydi. Haber gelince bacaları boşalttık. Anayolun yarısına geldik ama artık yürüyemiyorduk dumandan. Başka bir bacaya sığındık. Bu kaçamak adlı bacada durduk. Orada temiz hava varmış. 140 kişi falan vardık. Bu bacada saat 15.30’dan 22.00’ye kadar durduk. Daha sonra kurtarıcılar geldi. Yarı baygın haldeydik.” 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)