BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçdaş Bekirli Termik Santrali’ne “Çevre Ödülü”----

İçdaş Bekirli Termik Santrali’ne “Çevre Ödülü”

İçdaş Bekirli Termik Santrali’ne “Çevre Ödülü”
10 Haziran 2014 - 16:16 www.finansgundem.com

Türkiye’nin ihracat şampiyonları arasında bu yıl da yer alan Çanakkale’nin gururu İÇDAŞ, çevreye duyarlı üretimiyle de ödülleri topluyor

Çevre bilincinin gelişmesine, çevrenin korunmasına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” töreninin 20’ncisi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bekirli Termik Santrali’ne layık bulunan çevre ödülü İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’e Bakan Fikri Işık tarafından verildi. 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işadamları ve sanayiciler katıldı. Geçtiğimiz yıllarda İÇDAŞ’ın çelik üretim tesislerine verilen ödül, bu yıl enerji üreterek Türk ekonomisine katkıda bulunan Bekirli Termik Santrali’ne layık bulundu.

Bülend Engin, birçok şirketin tek bir tesis için bile sahip olamadığı çevre izin ve lisanslarını; çelik, termik santral, tersane, liman, kireç fabrikası gibi birçok tesisi içeren entegre tesis için İÇDAŞ’ın aldığını söyledi.

Engin, uyguladıkları Çevre Yönetim Sistemi ile İÇDAŞ’ın en çok çevre ödülü alan sanayi kuruluşu olduğunu belirterek şöyle devam etti: “1955 yılından beri çelik üretimi yapıyoruz. 12 yıldır üretimimizi Biga’da sürdürüyoruz. Tesislerimizde sürdürdüğümüz ‘Çevre Yönetim Sistemi Uygulamaları’ ile 2008 yılında Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye 1’incisi olarak ülkemizi Avrupa’da temsil ettik. Çevreye verdiğimiz önem nedeniyle hem ülkemizde hem de dünyada öne çıkan bir sanayi kuruluşu olduk. 2006’da ve geçtiğimiz yıl Çanakkale Biga’daki sanayi tesislerimizdeki çevreye olan hassasiyetimizden dolayı burada yine bu büyük ödüllere layık bulunmuştuk. Onur duyarak ödüllerimizi aldık. Bu yıl daha büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü bu kez çelik üretim tesislerimizin dışında Bekirli Santralimiz “Enerji Sektörü” kategorisinde Çevre Büyük  Ödülü’ne layık görüldü. Yani çelik üretimi yaptığımız tesislerimizden sonra bu kez enerji alanındaki faaliyetlerimizin de çevreyle ne kadar dost olduğu bu ödülle de tasdik edilmiş oldu. 

Birleşmiş Milletler tarafından Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde ‘İÇDAŞ Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi’, örnek proje olarak tüm dünyaya tanıtılarak ödüllendirilmişti. Geçtiğimiz yıl toplam 14 kez bu alanda ödüle layık görülen tesislerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın “Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi Ödülü” nü de almıştı. Şimdi de Bekirli Santrali’miz de büyük ödülle onurlandırılıyor. Bu bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Kömür yakarak enerji ürettiğimiz Bekirli Santrali’miz son teknoloji ile kontrol ediliyor ve çevresel etki değerleri kamuoyu ile internet ortamında anbean paylaşılıyor”. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)