BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİç çamaşırı harcamaları Fransız vekilin başını yaktı----

İç çamaşırı harcamaları Fransız vekilin başını yaktı

İç çamaşırı harcamaları Fransız vekilin başını yaktı
04 Mayıs 2022 - 13:25 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un partisinden 39 yaşındaki vekil Coralie Dubost'un binlerce euroluk iç çamaşırı hacaması Fransa'nın gündeminde. Dobust'un iç çamaşırlarını harcama gideri olarak yazdırdığı ortaya çıktı.

Fransa’da geçen ay yapılan seçimlerle tekrar cumhurbaşkanlığına seçilen Emmanuel Macron, zor günler geçiriyor.  Macron’un partisi İlerleyen Cumhuriyet’ten Montpellier vekili 39 yaşındaki Coralie Dubost’un kişisel harcamalarını vergi mükelleflerinin paralarıyla yapması ülkeyi birbirine kattı.

Dubost’un ayda 2 bin euroyu bulan iç çamaşırı ve diğer giyim harcamalarını parlamentonun gideri olarak gösterdiği ve hiç ödeme yapmadığı tespit edildi. Suçlamaların ardından parlamentoda etik soruşturmasında incelemeler başlatılırken iddiaların ayyuka çıkmasıyla birlikte Dubost istifa kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığını kazanan ve gelecek aylarda yapılacak parlamento seçimi öncesinde bu istifa parlamentoda çoğunluğu sağlamak isteyen Macron’a ağır bir darbe oldu. İş dünyası ve akademinin yakından tanıdığı Dubost, Fransa’nın en tarz sahibi siyasilerinden biri olarak biliniyordu.

“HAKSIZ SALDIRI” VURGUSU

Dubost, “Siyasi yaşamı bırakma ve kendimi aileme adama zamanının geldiğini düşünüyorum. Son dönemde haksız saldırıların hedefi oldum” ifadesini kullandı.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ile iki yıllık ilişkisini geçen sene bitiren Dubost’un kendisine verilen aylık 5.373 euroluk harcırahı bu tür ürünlere harcadığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Dubost, “Ben salaklık yaptım. Yalancılık yapmadım. Parlamentoda giydiğim kıyafetler ile kişisel kıyafetler farklı. Özel hayatımda ve iş dünyasında aynı kıyafetleri giymiyorum” derken, kendisine verilen harcırah ile yapılan otel ve yemek harcamaları ile ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Fransa'da enflasyon zirvede

 

Fransa'da Macron karşıtı gösteriler düzenlendi

 

Fransa'da düzensiz göçmenler otoparkta yaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)