BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİbrahim Kalın'dan peş peşe önemli görüşmeler----

İbrahim Kalın'dan peş peşe önemli görüşmeler

İbrahim Kalın'dan peş peşe önemli görüşmeler
18 Mayıs 2022 - 20:12 www.finansgundem.com

İbrahim Kalın; Almanya, İsveç, Finlandiya, Birleşik Krallık ve ABD'li yetkililerle birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler, Ukrayna savaşı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvuruları ve bölgesel konular ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Federal Şansölyesi’nin Dış Politika Danışmanı Jens Plötner, İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Robert Rydberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Petri Hakkarainen, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Lovegrove ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’la talepleri üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

SOMUT ADIMLARIN ATILMASI BEKLENTİSİ İLETİLDİ

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvuruları bağlamında, Türkiye’nin ulusal güvenlik kaygılarının giderilmesine yönelik somut adımların atılması beklentisi muhataplara iletildi. Türkiye’nin beklentilerinin karşılanmaması durumunda sürecin ilerlemesinin söz konusu olmayacağının altı çizildi.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPILMAMALI'

Görüşmelerde ayrıca, terör örgütü PKK/PYD/YPG ile FETÖ mensuplarının NATO üyesi ve diğer ülkelerdeki mevcudiyetine müsaade edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması ve terörün her türüne karşı birlik ve dayanışma ruhu içinde mücadele edilmesi gerektiği ifade edildi.

SAVUNMA SANAYİİNDE İHRACAT KISITLAMASI

Savunma sanayii alanındaki haksız ihracat kısıtlamalarının kaldırılması ve müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamaması konusunda Türkiye’nin ilkesel duruşu ve beklentisi dile getirildi.

Biden: Finlandiya ve İsveç ile birlikte çalışacağız

 

Almanya ve İtalya'dan İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek

 

İsveç ve Finlandiya NATO'ya resmen başvurdu

 

ABD'den İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

Finlandiya Parlamentosu'ndan NATO başvurusuna onay

 

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye 'İsveç ve Finlandiya' mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)