BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar----

İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar

İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar
08 Aralık 2016 - 14:31 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne ilişkin iktidar partisi ile MHP arasında sürdürülen bir süreç var. Milletimizin de bu sürece desteğinin tam olacağına eminiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın özetle şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili şu ana kadar görüşmelerin olumlu geçtiğini temel konularda mutabık kalındığını ancak görüşmelerin devam ettiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak bu süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz. Referandum ve diğer aşamalar söz konusu olduğunda milletimizin de desteğinin tam olacağından eminiz.

SURİYE

Rejim Halep’te insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. Rejim hiçbir ateşkese ve formüle açık değildir. Bu da asıl hedeflerini ortaya koymuştur. Bütün uluslararası toplumun buna karşı harekete geçmesi gerekiyor.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Bize verilen sözlerin gereği Menbiç’ten şu ana kadar YPG unsurlarının tamının çekilmiş olması gerekirdi. Bu gerçekleşene kadar ısrarımız sürdüreceğiz. Rakka’nın şu anda izole edilmesi çevrelenmesi konusunda bir operasyon devam ediyor. Burayla ilgili operasyonun da büyük bir hassasiyetle yürütülmesi önem arz etmektedir.

"ÇEKİNCEMİZİ SÖYLEMİŞTİK"

Daha önce Haşdi Şabi’nin Telafer’e girmesi konusundaki çekincemizi söylemiştik. Bu durum yeni çatışmaların ortaya çıkmasına sebep olabilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızın uyarılarının karşılık bulması memnuniyet vericidir.

"KAYGIYLA İZLİYORUZ"

Kaygıyla izlediğimiz bir başka konuda Arakan ile ilgilidir. Orada sosyal medyaya da yansıyan görüntüleri herkes izliyor. Buna sessiz kalınması mümkün değil. Türkiyeolarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Umarız muhataplarımız gerekeni yapar.

SORU&CEVAP

Daha sonra Kalın basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kalın'a sorulan sorular ve yanıtları şöyle: 

AYŞENUR BAHÇEKAPILI’NIN ALMANYA’DA YAŞADIKLARI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bu hadiseyi kınıyoruz. Bu kabul edilebilir bir hadise değil. Dün Alman büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı konunu hassasiyeti anlatıldı. Biz Alman makamlarından öncelikle tatminkar bir açıklama bekliyoruz. Gerekli kişilerle ilgili gerekli adımları atmalarını bekliyoruz.

BAŞİKA'DA UZLAŞI VAR MI? 

Zaman zaman Başika’yla ilgili bir takım tahrik edici açıklamalar yapılsa da genel bir memnuniyetin olduğu konusunda tam bir mutabakat var. Ama yasal statü meselesiyle ilgili müzakere de devam ediyor.

KIBRIS'TA SON DURUM NEDİR? 

2016 adanın birleştirilecek iki kesimli iki toplumlu bir sonuca bağlanması için kritik bir yıldı. 2017’ye sarktı. Biz bu konuda baştan beri Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hep 1 adım önde olduk. Bugün de bu politikamız devam ediyor. Burada iki toplumlu iki kesimli ve iki tarafın siyasi eşitliğin esas alan bir modelin esas alınması gerekiyor. Kıbrıs konusunda çözüme çok yaklaştığımızı ifade edebilirim.

EL BAB'DA BUGÜN 6 ASKERİN YARALANMASI VE FIRAT KALKANI HAREKATINDA KAYBOLAN İKİ ASKER HAKKINDA GELİŞME VAR MI?

Askerlerimizle ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Resmi açıklamaları esas almanızı rica ediyoruz. Askerlerimizin bulunması ve ülkemize getirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. DEAŞ’ın tehditlerine rağmen Türkiye bu canavarı ortadan kaldırmak için kararlılıkla mücadeleyi sürdürecektir.

4 ASKERİN ŞEHİT OLMASIYLA İLGİLİ SON BİLGİLER NEDİR?

Bilgiler aynı bilgilerdir. Bu saldırı Suriye rejimi tarafından yapılmıştır. Bizim elimizdeki bilgiler bu şekildedir.

YUNANİSTAN MAHKEMELERİNİN DARBECİLERLE İLGİLİ KARARLARINI NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

Sayın cumhurbaşkanı bu süreci yakında  takip etti. Bizim beklentimiz yunan makamlarının bu darbeci askerleri en kısa sürede Türkiye’ye iade etmesidir. Bu konuda Yunan makamlarının gereken adımları ivedilikle atmalarını bekliyoruz.

AP KARARI SONRASI BAZI AVRUPA ÜLKELERİNİN SİLAH SATMAMA KARARI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Kabul edilebilir hiçbir tarafı olamayan düşüncelerdir. Eğer Türkiye’nin terörle mücadelede Türkiye’yi zaafa uğratmak gibi bir düşünceleri varsa bilmelidirler ki Türkiye onlarla ya da onlarsız mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

DOLAR BOZDURMA ÇAĞRISI SONRASI CUMHURBAŞKANI'NIN 200 BİN DOLARI ÜZERİNDE BİR TARTIŞMA BAŞLADI. BU KONUYA SON NOKTAYI KOYACAK MISINIZ? 

Cumhurbaşkanımız bu çağrıyı yaptığı gün itibariyle hesabındaki tüm dövizleri TL’ye çevirmiştir. Bunu aksini düşünmek bile abesle iştigaldir. Bu kampanyada cumhurbaşkanımız da TL’ye, milli paramıza sahip çıkmıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)