BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank alacaklarını sattı----

ING Bank alacaklarını sattı

ING Bank alacaklarını sattı
24 Ekim 2018 - 09:31 www.finansgundem.com

ING Bank, 533 milyon liralık yasal takipteki alacağını 10.1 milyon liraya sattı

ING Bank, takipteki alacaklarının satışına ilişkin ihale açtı. İhalenin sonucuna göre 533 milyon liralık yasal takipteki bireysel ve ticari nitelikteki kredi alacaklarını 10.1 millyon bedel karşılığında Arsan Varlık Yönetim A.Ş., Armada Varlık Yönetim A.Ş. ve İstanbul Varlık Yönetim A.Ş.'ye sattı.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

ING Bank A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından ING Bank A.Ş.  Genel Müdürlüğü'ne verilen yetki çerçevesinde, Bankamızın takipteki alacaklarının satışına ilişkin 17.10.2018 tarihinde düzenlenen ihale sonuçlanmış olup, toplam 533.026.621-TL kayıtlı bedelle izlenen yasal takipteki bireysel ve  ticari nitelikli kredi alacaklarımız toplam 10.100.000-TL bedel karşılığında Arsan Varlık Yönetim A.Ş., Armada Varlık Yönetim A.Ş. ve İstanbul Varlık Yönetim A.Ş. olmak üzere 3 firmaya satılmıştır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H. Vehbi YILDIRIM24 Ekim 2018 18:08

    Bankaların takibe düşmüş ve tahsil kabiliyeti gerek teminat gerekse idari yollardan sıkıntılı olan alacakları varlık yönetim şirketlerine devrinde artık ciddi indirimlerle satılıyor.Bu kadar indirimli satışa rağmen varlık yönetim şirketine geçiş sonrasında ise müşterilerden tahsili için bu düzeyde indirim yapılmadığı gibi müşterilerin de ilgili varlık yönetim şirketi insaf ve idaresine bırakılması da ayrı bir konu.Bankaların sıkıntılı bu alacaklarını satmaları yerine borçlularla indirim yapma konusunda da keşke bu kadar yardımda bulunabilseler.Bununla ilgili başta BDDK olmak üzere varsa gerekli düzenlemeler yapılmalı ve borçlular hiç tanımadığı ve insafına bırakıldığı varlık yönetim şirketlerinin eline bırakılmamalıdırlar.EN ÖNEMLİSİ BORÇLULAR VARLIK YÖNETİM VE ŞİRKETLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMELİDİRLİR.