BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİBB'nin bono tahvil ihraç başvurusu reddedildi----

İBB'nin bono tahvil ihraç başvurusu reddedildi

İBB'nin bono tahvil ihraç başvurusu reddedildi
17 Aralık 2020 - 09:18 www.finansgundem.com

İmamoğlu, Hazine’ye yaptıkları 301 milyon euroluk bono tahvil ihracı başvurusunun askıya alındığını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da metro hatları için Hazine’ye yaptıkları 301 milyon euroluk bono tahvil ihracı başvurusunun askıya alındığını açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon kanalında konuşan İmamoğlu, metro yatırımları için ilave borçlanmaya ihtiyaçları olduğunu belirterek, Hazine’den henüz onay alamadıklarını ifade etti.

İmamoğlu “Bu metroları bitirmek zorundayız. İlave metro ihaleleri de yapılmış ama bunların finansman işi çözülmemiş. Metro, İBB’nin kendi öz bütçesinden döndürebileceği bir iş değildir” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aslında bu tür işlerin tamamı çok uzun vadeli borçlanmalarla yürütülebilecek imalat işidir. Ne yazık ki bizim aldığımız işlerin birçoğu finansman sorunu çözülmemiş bir süre sonra da durmuş. 301 milyon euroluk bono tahvil başvurumuz askıya alındı. Borçlanmamızla ilgili onayı Ankara'dan, Hazine’den onaylamasını bekliyoruz. 16 milyon İstanbullu için AK Parti belediyeleri döneminde başlatılmış ama bitirilemeyen metrolar bitsin diye bunu istiyoruz."

İmamoğlu: Kanal İstanbul projesi yapılmayacak

 

İBB'nin eurobondları metroya gidecek!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)