BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİBB'den o imar planına onay çıktı----

İBB'den o imar planına onay çıktı

İBB'den o imar planına onay çıktı
17 Mart 2017 - 21:41 www.finansgundem.com

Maltepe ilçesinde yaklaşık 22 bin kişinin yaşadığı Başıbüyük Mahallesinde kentsel dönüşümün önünü açacak olan 1/5000'lik imar planları İBB Meclisinde kabul edildi

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Başıbüyük Mahallesi’nin imar planları İBB Meclisi toplantısında ele alındı. Meclis gündeminde 145. sırada ele alınan Başıbüyük Mahallesi, 8984 Adanın kuzeyindeki tescil dışı alana ait 13.08.2012 tarihli 1/5000 Ölçekli İmar Planı, Meclis Başkanı Ahmet Selamet tarafından oylamaya sunuldu. Teklif, Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıyı takip eden Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz ve sakinleri, kararı büyük sevinçle karşıladı.

Maltepe Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Erikçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başıbüyük'ün Maltepe'nin en eski mahallelerinden biri olduğunu belirterek, "Burası eskiden köymüş. Zamanla şehrin içinde kalarak mahalleye dönüşmüş. Bugün İBB Meclisi toplantısında mahallenin 1/5000 binlik planı kabul edilerek, mahallenin imar sorunu çözüldü." dedi.

TOKİ'nin mahallede bazı çalışmaları olduğunu ve önümüzdeki zaman diliminde burasının Kentsel Dönüşüm kapsamına alınacağını aktaran Erikçi, "25 yıldır mahallede ikamet eden birisiyim. İBB’de alınan karar, mahallenin imar konusundaki anayasası yapıldığı anlamına geliyor. İlçe belediyesi de buna göre planın 1/1000’lik planını yapacak. Bununla birlikte insanların kendi konutlarını yapmalarının önü açılmış olacak. Maltepe’de plansız yer kalmadı. Büyükşehir, Maltepe Belediyesi’nin önünü açtı. Bundan sonra iş Maltepe Belediyesi’ne düşmüş durumda." diye konuştu.

Mahalle muhtarı Karpuz ise kararın çok geç kalınmış ama güzel bir karar olduğunu ifade etti. Başıbüyük Mahallesi'nin 22 bin nüfuslu olduğunu dile getiren Karpuz, "22 bin nüfusun yaşadığı mahallenin yüzde 40’ı tapu tahsisli ve hazine, yüzde 60’ı da hisseli tapulu yerler. Kararın geçmesini bize mutluluk verdi." ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)