BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiİBB Meclisinden 150 milyon euro borçlanmaya onay----

İBB Meclisinden 150 milyon euro borçlanmaya onay

İBB Meclisinden 150 milyon euro borçlanmaya onay
24 Kasım 2021 - 16:27 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak üzere İBB Başkanına 150 milyon euro borçlanma yetkisi verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi KOVID-19 tedbirleri kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapılan toplantıda 47 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısında Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak üzere dış borç talebi ele alındı.

Finansman Müdürlüğü, inşaat çalışmaları süren metro projelerinde kullanılmak üzere 150 milyon euro + KDV ve Sigorta Primi tutarında borç talebinde bulundu.

Komisyon raporunda, borçlanmanın çok taraflı yatırım ve kalkınma bankaları ile yabancı devlet kuruluşlarından doğrudan veya İller Bankası aracılığıyla yapılması şartı ile İBB Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğu belirtildi.

Meclis oybirliği ile dış borçlanmaya onay verdi.

Mecliste ayrıca eylül ayında AK Parti ve MHP'nin ortak önerisiyle gündemine alınan İBB Meclisi karar özetlerinin ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerde yayınlanmasını içeren teklif de görüşüldü. Gündem maddesi mecliste oy birliği ile kabul edildi.

İBB'de İstanbul'un ilçelerinin bütçesi görüşüldü.En yüksek bütçe Esenyurt'un oldu

 

İBB'ye yurt dışı finansmanı onaylandı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)