BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİBB Gençlik ve Spor Müdürü Öztürk'ün 19 yıl hapsi isteniyor----

İBB Gençlik ve Spor Müdürü Öztürk'ün 19 yıl hapsi isteniyor

İBB Gençlik ve Spor Müdürü Öztürk'ün 19 yıl hapsi isteniyor
29 Haziran 2022 - 13:52 www.finansgundem.com

Ümraniye'de bir AVM otoparkında tartıştığı kişinin burnuna silahla vurduğu ve müştekileri ölümle tehdit ettiği iddiasıyla İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk hakkında, 19 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk hakkında "silahla kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" ,"alenen hakaret", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk "şüpheli", Vedat Sevimli ile Okan Mestanoğlu ise "müşteki" olarak yer aldı.

Yolu kapama ve yol vermeme kavgası

İddianamede, daha önceden birbirlerini tanımayan şüpheli Öztürk ile müşteki Sevimli'nin olay günü bir alışveriş merkezinin açık otoparkında karşılaştıkları anlatılarak ailesiyle park yerinden çıkmaya çalışan Sevimli'nin otoparkta boş yere girmeye çalışan Öztürk ile yolu kapama ve yol vermeme yüzünden tartışmaya başladıkları ifade edildi.

Silahla burnuna vurmuş

Müştekiler Sevimli ile Mestanoğlu'nun araçtan inerek şüpheli Öztürk'e yöneldikleri kaydedilen iddianamede, araçta torpido gözünde bulunan silahını alan Öztürk'ün araçtan iner inmez silahla Sevimli'nin burnuna vurduğu, aralarında itişme meydana geldiği belirtildi.

Öztürk'ten "Öldürürüm" tehdidi

İddianamede şüpheli Öztürk'ün silah doğrultarak müştekilere "öldürürüm" diyerek silahla tehditte bulunduğu, tanık beyanlarında yola çıkılarak Sevimli'ye hakaret ettiği, araya alışveriş merkezinin güvenlik ekibi ve polislerin girdiği aktarıldı.

Alınan adli rapora yer verilen iddianamede, buna göre müşteki Sevimli'nin yaşamsal tehlike geçirmeden, basit tıbbi müdahaleyle iyileşemez şekilde, vücuttaki kemik kırıklarının hayati fonksiyonlarına etkisinin hafif şekilde olacak derecede yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

4 ayrı suçtan cezası isteniyor

İddianamede şüpheli Öztürk'ün "silahla kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "alenen hakaret", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından 6 yıl 3 ay 15 günden 19 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.

Savcılık, iddianamenin Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ne kabul edilerek şüpheli hakkında olay sırasında polislere direndiği gerekçesiyle "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan açılan ve aynı mahkemede bulunan dava dosyasıyla birleştirilmesini talep etti.

Neler yaşandı?

İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, 1 Ocak 2022'de Ümraniye'de bir alışveriş merkezindeki otoparkta Vedat Sevimli ve Okan Mestanoğlu ile tartışmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Öztürk aracının torpidosundan çıkardığı silahla Sevimli'nin burnuna vurduğu, tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddia edilmişti.

Olaydan sonra gözaltına alınan Öztürk, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Öztürk hakkında olay yerine gelen polislere görevini yaptırmadığı gerekçesiyle "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İddianame, gönderildiği 49. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

İBB Teknoloji Atölyeleri ilk mezunlarını verdi

Geciken 2 metro hattı için İBB'den yeniden ihale

İBB Meclisi'nde 'Sevr' tartışması

İBB, ulaşım zammını öğrencilere yansıtmayacak

İBB Meclisi'nde Halk Süt gerilimi

İBB'den toplu taşımada "çift bilet tarifesi" açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)