BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİbadi: Türkiye ile petrol boru hattı açacağız----

İbadi: Türkiye ile petrol boru hattı açacağız

İbadi: Türkiye ile petrol boru hattı açacağız
07 Ocak 2017 - 22:07 www.finansgundem.com

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 'Musul kurtarıldıktan sonra inşallah Türkiye ile petrol boru hattı açacağız. Bu da iki ülke arasında anlaşmalara dayanacak.' dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Musul kurtarıldıktan sonra inşallah Türkiye ile petrol boru hattı açacağız. Bu da iki ülke arasında anlaşmalara dayanacak." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti kapsamında bir araya gelen ikili, Başbakanlık Sarayı'nda gerçekleşen Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyine liderlik etmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İbadi, "komşu ve dost ülke" şeklinde nitelendirdiği Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirterek, "Başbakan Yıldırım, çok önemli bakanlarıyla geldi. Ekonomik güvenlik, eğitim ve istihbarat konusunda iş birliğimiz olacak." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına ilişkin bir soruya İbadi, "Anayasamız, ne olursa olsun kimsenin komşu ülkelere saldırmasına izin vermiyor." şeklinde cevap verdi.

Başbakan İbadi, Türk askerlerinin Başika'daki eğitim amaçlı varlığına dair ise şunları söyledi:

"Başika konusunda imzalanan sonuç bildirgesinde Türk askerlerinin topraklarımızdan çekilmesi talebimizi ilettik. Türk tarafı, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstereceğini vurguladı."

İbadi, terör örgütü DEAŞ'la mücalede son aşamaya gelindiğine işaret ederek, Musul'un terör örgütünden en kısa sürede temizleneceğini dile getirdi.

FETÖ okulları meselesi
Başbakan İbadi, Musul'un kurtarılmasının ardından Türkiye ile iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, "Musul kurtarıldıktan sonra inşallah Türkiye ile petrol boru hattı açacağız. Bu da iki ülke arasında anlaşmalara dayanacak. Irak'ın DEAŞ sonrası yeniden imarı için Türk şirketlerinin katkı sunma rağbetini gördük bundan da memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Irak'taki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarına dair bir soruyu ise İbadi şu şekilde cevapladı:

"Bu okullarda Iraklı öğrenciler okuyor. Bu konuyu gözden geçirmeye hazırız. İki tarafla iş birliği içerisinde ve Iraklı öğrencilerin menfaatlerini gözeterek bir çözüme ulaşacağız."

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kalite 08 Ocak 2017 07:15

    Sen benim kalitemde değilsin demişti birisi. Bunun sonrasında Noldu yani ne değişti de acaba bu ibadi ile görüştük (yani tukurdugumuzu Yaladik). Gerçekten de çok ciddi ve tutarlı bir ülkeyiz. Insan gurur duymadan edemiyor.

  • Trabzonlu08 Ocak 2017 01:34

    zaten gelen giden boru hattı açıyor israyil bir azerbaycan 2 rusya 3 birde ırak boru hattı açsın sırada iran beklemekte sonra arablar derken petrol ülkesi olur gideriz

  • ŞAHİN07 Ocak 2017 22:39

    ANLAMAYAN VARMI ARTIK.TÜRKİYE SERV VE LOZAN ANLAŞMALARINA DAYALI ORTADOĞU PETROLU BAZ ALINDIĞINDA VE ......... GARANTÖR OLMUŞ BU GARANTÖRLÜK TÜRKİYEDE TERÖR YARATMIŞ VE MİLLİ DEĞERLERİ SÖMÜRMÜŞ SAYMAKLA BİTMEZ

  • KARTALAĞABEYLİ07 Ocak 2017 22:37

    ANLAMAYAN VAR MI ORTADOĞU TAMAMEN PARA MANYAĞI PETROLE DAYALI KİBİR VE BENCİLLİK BALIK AĞI

  • ŞAHİN07 Ocak 2017 22:31

    BİR GÜN GELECEK BU ÜLKEYİ SOKMUŞ OLDUĞUNUZ BATAKLIKDA SİZLER ÇIRPINACAKSINIZ..ÖRNEKLERİ GÜNÜMÜZDE MEVCUT

  • KARTALAĞABEYLİ07 Ocak 2017 22:29

    SİYASİLER İSE YAPILAN TİÇARİ ANLAŞMALAR KARŞILIĞI ŞİRKETLEŞİYOR AMA ÜLKE VATANDAŞI SÖMÜRÜLÜYOR.NEDEN?ÇÜNKİ BORÇ KARŞILIĞI ÜLKE EKONOMİSİ MİLLİ DEĞERLER VE TEMİNATLARA DAYALI BORÇLANIYOR LAR

  • KARTALAĞABEYLİ07 Ocak 2017 22:28

    PETROL TİÇARETİNE (İTHALAT VE PAZARLAMA YA)KARŞILIK ELEKTİRİK İHRACATI......

  • KARTALAĞABEYLİ07 Ocak 2017 22:25

    BUNU BEN BİLE ANLADIM ORTADOĞU BU ÜLKENİN ÜZERİNDE PARANGA....

  • KARTALAĞABEYLİ07 Ocak 2017 22:20

    NEDEN TİÇARİ FİKİRLER VE YATIRIMLAR PROJELER KARŞILIK LI OLMASIN....BORU HATTINA KARŞILIK TÜRKİYEDE HİDRO ELEKTİRİK SANTRALLARINA DAYALI BARAJLAR