BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIan Kasırgası Küba'yı elektriksiz bıraktı, halk sokaklara döküldü----

Ian Kasırgası Küba'yı elektriksiz bıraktı, halk sokaklara döküldü

Ian Kasırgası Küba'yı elektriksiz bıraktı, halk sokaklara döküldü
03 Ekim 2022 - 09:01 www.finansgundem.com

Küba'yı 27 Eylül'de karanlıkta bırakan kasırganın ardından elektrik hizmeti kademeli olarak yeniden verilmeye başlansa da başta başkent Havana olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen protestolar 4. gününde devam etti.

Küba'nın batısında etkili olan Ian Kasırgası'nın Ada'yı tamamen elektriksiz bırakması, yönetim karşıtı gösterilere neden oldu. Uzun süre elektriksiz kalan halkın sokaklara dökülmesi ve 29 Eylül'de Ada'da internetin kesilmesi, komünist rejim karşıtlarının hükümeti, halkın protestolara katılmasını engellemek için interneti kestiği suçlamalarına neden oldu.

Sosyal medyadaki görüntülerde, bazı göstericilerin yol kestiği, "Elektrik istiyoruz ve "Özgürlük" diye sloganlar attığı dikkati çekiyor.

Hükümet sessiz

Başka görüntülerde de hükümet yanlısı olduğu iddia edilen grupların, göstericilere sopalarla saldırdığı anlar paylaşıldı. Muhalifler, bu kişilerin sivil giyimli güvenlik güçleri ve askerler olduğunu belirtiyor.

Hükümet kanadının, gösteriler hakkında sessiz kalması, iddiaların gölgesinde olayların belirsizlik içinde kalmasına yol açıyor.

ABD'de etkili olan Ian Kasırgası'nda bilanço ağırlaşıyor: 87 ölü

 

Ian Kasırgası ABD'yi vurdu

 

Hızı 240 kilometreyi aştı: ABD'yi 'Ian' vurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)