BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHüsnü Özyeğin HSBC şubelerine talip oldu----

Hüsnü Özyeğin HSBC şubelerine talip oldu

Hüsnü Özyeğin HSBC şubelerine talip oldu
28 Ağustos 2016 - 10:29 www.finansgundem.com

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Fibabanka'yı büyütmek için HSBC şubelerine talip oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk, bugünkü köşesinde FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'in yeni yatırım planını kaleme aldı. Özyeğin, geçtiğimiz sene çok konuşuln ancak gerçekleşmeyen HSBC şubelerinin satın alma planını devreye soktuğunu açıkladı. İşte Özgentürk'ün o yazısı...

Ekonomideki belirsizlik yerli yabancı birçok şirketin planlarını gözden geçirmeye zorlarken, bu gelişmelerden etkilenmeyen az sayıdaki işadamından biri Hüsnü Özyeğin.

Türkiye’nin yıllardır en başarılı girişimcilerinden olan Özyeğin, bankacılık ve sağlıkta son yıllarda önemli bir atak içinde. Geçen hafta bir toplantıda sohbet ettiğim Özyeğin’den yatırımlarına ilişkin bilgiler aldım.

Özyeğin, Rusya’daki Credit Europe Bank’ın (CEB) satışından vazgeçtiğini geçen günlerde açıklamıştı. Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecine girdiğini söyleyen Özyeğin, hemen olmasa da gelecek yıldan itibaren iki ülke arasındaki sorunların azalmış olacağını söylüyor. Özyeğin, Rusya’da ekonominin de toparlanmaya başladığını söylerken, CEB’in cirosunda da sevindirici bir artış olduğunu ekledi.

Özyeğin, Türkiye’de Finansbank’ı Yunanlılara sattıktan Portekiz merkezli Millenium Bank’ı satın alarak Fiba Banka’ya dönüştürmüştü. Özyeğin Fiba Banka’da da büyüme trendinde.

Özyeğin, önce satın almak için talip olduğu, ancak sonra vazgeçtiği HSBC’nin şubelerini tek tek alarak büyümeye karar verdiğini dile getiriyor. 2011’de 20 şube ile kurulan Fiba Banka’nın bugün şube sayısı 70 civarında.

İKİ HASTANE ALIYOR

Fiba Holding sağlık sektörüne ise Florance Nightingale’de çoğunluk hisselerini alarak girmişti. Özyeğin, hastanenin icra kurulunun başkan vekilliğine Prof. Dr. Tarık Yılmaz’ın gelmesiyle önemli hedefler koyduklarını da belirtiyor. Bu grubu İstanbul’da iki önemli hastaneyi satın alarak büyüteceklerini anlatıyor.

Hastanelerin isimlerini vermese de kısa süre sonra satın almanın sonuçlanacağını dile getiriyor.

Özyeğin’in bir başka sektörü de enerji. Kömür bu alanlardan biri. Özyeğin bu alandaki çalışmalarını ise kömür madenciliği konusunda tecrübe sahibi Çinlilerle yürütüyor.

Morallerin bozuk olduğu bugünlerde iyi haberler duymak iyi gelecek diye düşünüyorum. Çünkü yapılan her yatırım aynı zamanda istihdam demek.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin Kırmızı31 Aralık 2016 04:51

    HSBC Türkiye den çıkmıyor. Fibabanka kapatılan HSBC şubelerinin yerine şube açma düşüncesinde denilse daha doğru olurdu.

  • Soru29 Ağustos 2016 02:54

    Yine mi satmaya karar vermişler ? :))) doğruysa eğer sanırım 33 kere karar değiştirmiş olacaklar..

  • Net28 Ağustos 2016 21:51

    20 milyon USD yatırım yap..10 büyük şehirde 50 yeni şube aç..al yeni 500 adam..zaten kriz var kiralar ucuz..bir sene sonra 50 side kara geçer.. Diğer türlü 5 senede kendine gelemezsin..

  • Yorum28 Ağustos 2016 21:25

    Hüsnü baba akıllı adam..yapmaz öyle hata :)