BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHusilerden Suudi Arabistan'ın askeri üssüne saldırı----

Husilerden Suudi Arabistan'ın askeri üssüne saldırı

Husilerden Suudi Arabistan'ın askeri üssüne saldırı
16 Temmuz 2019 - 06:55 www.finansgundem.com

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın güneybatısında yer alan Hamis Muşayt kentindeki bir askeri üs ve silah depolarına geniş çaplı saldırı düzenlediklerini açıkladı

Yemen'deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, El Mesire televizyonuna yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Asir bölgesinde yer alan Hamis Muşayt kentindeki Kral Halid Hava Üssü ile savaş uçaklarına ait mühimmatın bulunduğu silah depolarına insansız hava araçlarıyla (İHA) geniş çaplı saldırı düzenlediklerini belirtti.

Seri, saldırılar sonucu silah depolarında yangın çıktığını ve bunun da bölgede paniğe yol açtığını ifade etti.

Harekatın Yemen halkına yönelik saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Seri, son 24 saat içinde Yemen halkının 20 hava saldırısıyla hedef alındığını ileri sürdü.

Seri, Riyad yönetimi saldırılarına devam ettiği sürece harekatlarını genişleterek sürdüreceklerini kaydetti.

ARAP KOALİSYONU: HUSİLERE AİT 2 DRONE'U ENGELLEDİK

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) liderliğindeki Arap Koalisyonu'ndan yapılan açıklamada da Hamis Muşayt'ta Husilere ait iki İHA'nın engellendiği belirtildi.

Koalisyon Sözcüsü Türki el-Maliki, SPA'ya yaptığı açıklamada, İHA'ların Hamis Muşayt kentindeki sivil yerleşim bölgelerine saldırmayı amaçladığını iddia etti.

Diğer yandan düşürülen İHA'ların maddi hasara yol açtığını bildiren Maliki, ölen ya da yaralananların olup olmadığına ilişkin bir bilginin kendilerine ulaşmadığını dile getirdi.

Sözcü Maliki, Husileri 'savaş suçu işlemekle' suçlayarak, 'milisleri bu tür saldırılardan caydırmaya kararlı olduklarını' ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)