BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHüseyin Aydın'dan faiz açıklaması!----

Hüseyin Aydın'dan faiz açıklaması!

Hüseyin Aydın'dan faiz açıklaması!
05 Haziran 2015 - 11:24 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Türkiye'deki faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, yüksek faiz oranlarının firmaların rekabet gücünü zayıflattığını söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile beraberindeki heyet BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti.

“BANKALAR EN ÇOK DÜŞÜK FAİZ ORTAMINDA KAZANIR”

Türkiye’deki faiz oranlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Aydın, “Bankalar durup durup Faiz artırmayı sevmez. Bankalar en çok düşük faiz ortamında para kazanır. Firmalar da aynı şekilde… Ama şunu kabul ediyoruz  eğer Türkiye’deki faiz oranları, BTSO üyelerinin kullandığı faiz oranları, rekabet ettiği piyasalardaki diğer müşterilerin faiz oranlarından yukarı olursa, ihracat pazarında rekabet şansları azalır. Bu sadece firmaların değil, bizim de sorunumuzdur. Bunları el birliği edip, faizleri mümkün olduğunca en düşük düzeyde tutmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)