BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHüseyin Aydın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü oldu----

Hüseyin Aydın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü oldu

Hüseyin Aydın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü oldu
29 Ocak 2022 - 23:53 www.finansgundem.com

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Genel Müdür Fahrettin Poyraz'ın görevinden alınmasına karar verdi. Yeni genel müdür olarak da bankacı kimliğiyle tanınan Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın atandı

Enflasyon ve marketlerdeki pahalılığın ardından gündeme gelen Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nin Merkez Birliği yönetiminde görev değişimi yaşandı. Bir süre önce maaşı ve çiftçiye uyguladığı söylenen faiz ile tartışma konusu olan Genel Müdür Fahrettin Poyraz görevden alındı. Poyraz'ın yerine Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın atandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu kararı oy çokluğu ile aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim ayında pahalılığa karşı kooperatife ait marketlerin çoğaltılacağını açıklamasının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri dikkatleri üzerine çekmişti.

MAAŞ VE FAİZ TARTIŞMASI
Bir süre sonra Genel Müdür Fahrettin Poyraz yüksek maaş iddiası ile tartışma konusu olmuştu. İddia edilen 180 bin TL'nin dörtte biri oranında maaş aldığını kaydeden Poyraz, ayrıca yönetim kurulu başkanı olduğu kurumlardan Gübretaş'tan 12 bin TL, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal Yardım Vakfı'ndan da 5 bin 750 lira huzur hakkı aldığını açıklamıştı. Poyraz hakkındaki bir diğer tartışma konusu da uyguladığı söylenen yüksek faiz içindi.

                                          HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?
1959 yılında Borçka/Artvin‘de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına Ziraat Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Aydın, Ziraat Bankası’nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 28.03.2003-13.04.2005 tarihleri arasında Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve 28.04.2004-12.11.2004 tarihleri arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

14.04.2005-31.05.2005 tarihleri arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Aydın, 31.05.2005 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürü oldu.15.07.2011 tarihi itibariyle Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak göreve başlayan  ve Ziraat Bankası'nda çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Aydın,  Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütmekteydi. Aydın, bu görevlerini 2021 yılının Mart ayında Alpaslan Çakar'a devretti. Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.

TÜİK'in yeni başkanı Erhan Çetinkaya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)