BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHulki Kara'dan faiz indirimi tahmini----

Hulki Kara'dan faiz indirimi tahmini

Hulki Kara'dan faiz indirimi tahmini
10 Mayıs 2014 - 03:58 www.finansgundem.com

Garanti Faktoring Genel Müdürü Kara Merkez'in faiz indiriminin beklendiği gibi hızlı olmayacağını, 50 baz puan veya 1 puan indirim beklediğini söyledi

Faktoring sektörünün toplam aktif büyüklüğü 2013 yılının sonunda, bir önceki yıla göre yüzde 19.9 artışla 18.2 milyar TL’den 21.8 milyar TL’ye yükseldi. Sektörün işlem hacmi ise geçen yıl yüzde 16.2 artışla 48.2 milyar dolara çıktı. Ancak, piyasadaki faiz artışlarının da etkisiyle sektörün kârlılığı yüzde 20 gerileyerek 498 milyon TL oldu.

Ayfer Yıldız'ın Milliyet'teki haberine göre seçimden sonra piyasadaki talebin tekrar açıldığını ifade eden Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara, sektördeki büyümenin bu yılsonunda yüzde 15 civarında olmasını beklediklerini söyledi. Yılın başında gerçekleşen Merkez Bankası’nın faiz artırımının kısa vadeli borçlanan faktoring sektörünü olumsuz etkilediğini ancak, şirket olarak borçlanma vadesini bono ihraçları ile uzattıklarını kaydetti.
Merkez’in önümüzdeki dönemde Faiz indirimini hızlı yapmayacağını, azalışın 50 baz puan veya 1 puan olmasını beklediklerini kaydeden Kara, “Faizin geri gelmesi beklentiler kadar hızlı olmayacaktır. Önümüzde yine bir seçim süreci var, piyasalar bu süreci de yakın edecektir. Ayrıca, FED’in açıklamalarını da dikkatle izlemek gerekiyor. FED’in ne zaman faiz artışına başlayacağı da önem taşıyor” dedi.

İTHALAT FAKTORİNGİNE İVME

Sektörle ilgili bilgi de veren Kara, faktoring, finansal kiralama ve finansman şirketlerinin bir araya gelerek ‘Birlik’ oluşturmasının meyvelerinin alınmaya başlandığına söyledi. Kara, yıllardır Maliye ile muğlak kalan ithalat faktoringi kapsamındaki transferlerin peşin ithalat işlemi olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunun çözüme kavuştuğunu belirtti. İthalat faktoringinin KKDF’ye tabi olmadığını hatırlatan Kara, bu konunun çözümlenmesinin sektöre ivme kazandıracağını anlattı.

KOBİ’LERE 30 DAKİKADA KREDİ VERİYOR

Garanti Faktoring’in 1 Şubat itibariyle sunmaya başladığı ve ‘hız’ adını verdiği yeni ürününe yoğun ilgi oluşmuş durumda. Şu ana kadar söz konusu ürün üzerinden 25 milyar TL’lik ödeme yapılmış. En fazla 50 bin TL’lik limit tesis edilen ürünün  bilançodaki payının artırılması hedefleniyor. Genel Müdür Hulki Kara bu ürünle ilgili olarak, “Temel amacımız kredi sürecini hızlandırmak ve kısa sürede kredi ihtiyacı olan müşterilerimize ulaşmak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)