BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümlüler bir milyon maske, 100 bin tulum üretti----

Hükümlüler bir milyon maske, 100 bin tulum üretti

Hükümlüler bir milyon maske, 100 bin tulum üretti
24 Nisan 2020 - 10:00 www.finansgundem.com

İşyurtları Kurumu korona virüsle mücadele kapsamında son bir haftada 1 milyondan fazla maske, 100 binden fazla tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretimi yaptı.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İşyurtları Kurumunda 300’den fazla iş kolunda üretim gerçekleştiriliyor. Adalet Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan hastane tekstil ürün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik İşyurtları bünyesinde yeni bir iş planını devreye soktu. İşyurtları Kurumu başta tek kullanımlık maske olmak üzere ceza infaz kurumlarındaki atölyelerde hükümlüler tarafından üretilen tulum, ameliyat önlüğü, göz pamuğu gibi 80 çeşit hastane tekstil ürünü ve tek kullanımlık ürünün imalatına hız verdi.

Son bir hafta içerisinde 29 İşyurdu Müdürlüğünde toplamda 1 milyondan fazla maske üretimi, 15 İşyurdu müdürlüğünde 106 binden fazla tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretimi, 3 İşyurdu müdürlüğünde 183 binden fazla spaç katlama işi ve 1 İşyurdu Müdürlüğünde de 138 bin gözlük montaj işi gerçekleştirildi.

BİR AYDA 66 TON KOLONYA

Korona virüsle mücadele kapsamında piyasada hızla tüketilmeye başlayan hijyen malzemeleri ve tıbbı tekstil ürünlerinin üretimine hız veren İşyurtları son bir ay içerisinde 560 tondan fazla sıvı el sabunu, 432 ton yüzey temizleyici, 66 ton kolonya üreterek vatandaşların kullanımına sundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)