BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümlü ve tutukluların ziyaret izinlerine yeni düzenleme----

Hükümlü ve tutukluların ziyaret izinlerine yeni düzenleme

Hükümlü ve tutukluların ziyaret izinlerine yeni düzenleme
21 Eylül 2021 - 09:29 www.finansgundem.com

Cezaevindeki hükümlü ya da tutuklulara, yakınlarının ölümü veya hastalığı nedeniyle verilebilecek mazeret izinlerini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Adalet ve İçişleri bakanlıkları tarafından yayımlanan yeni düzenlemeyle, cezaevindekilerin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır bir hastalığı bulunan yakınlarını ziyaret hakkı genişletildi.

Buna göre cezaevindekiler ölüm döşeğindeki ana, baba, eş, kardeş, çocuklarını ziyaret hakkı toplam birden ikiye çıkarıldı.

Yönetmelikteki ilgili maddenin tam metni şöyle: 

“(1) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç, yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunda bulunanlar da dâhil olmak üzere, güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tehlikeli olmayan hükümlülere; ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşin anne veya babasının yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır bir hastalığı bulunduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi durumunda, Cumhuriyet başsavcısının onayıyla her bir yakını için toplam iki defaya mahsus olmak üzere, yol süresi hariç bir güne kadar hasta ziyareti için izin verilebilir. (2) Soruşturmanın veya kovuşturmanın selameti ve güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tutuklulara; ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşin anne veya babasının yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır bir hastalığı bulunduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi durumunda, soruşturma evresinde soruşturmayı yapan Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde ilgili hâkim veya mahkeme tarafından her bir yakını için toplam iki defaya mahsus olmak üzere, yol süresi hariç bir güne kadar hasta ziyareti için izin verilebilir.”

 

O ülkede salgınında işsiz kalan mahkumlar teslim oldu

 

'Dubai Belgeleri' skandalında ilk mahkumiyet

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)