BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümetten Kanal İstanbul açıklaması----

Hükümetten Kanal İstanbul açıklaması

Hükümetten Kanal İstanbul açıklaması
15 Aralık 2019 - 06:15 www.finansgundem.com

Kurum, "Ülkemiz için olduğu kadar dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul'un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Çok kısa bir süre içerisinde tüm bu çalışmaları ve raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tartışılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili, "Ülkemiz için olduğu kadar dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul'un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Çok kısa bir süre içerisinde tüm bu çalışmaları ve raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Hükümetin ‘çılgın proje’ olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili Bakan Kurum açıklamalarda bulundu.

Kurum şunları söyledi;

* Kanal İstanbul, Boğaziçi’ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz’ın özgürlük projesidir.

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: “Kanal İstanbul’u, kıyı yapıları, yat limanları, konteyner limanları, lojistik merkezleriyle ülkemizin geleceği için son derece önemli bir proje olarak görüyoruz. Ülkemiz için olduğu kadar, dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Projemizi, çevre hassasiyetini en üst düzeyde tutarak yürüttüğümüzü altını çizerek belirtmek isterim.

* Boğaziçi kesinlikle imara açılmıyor. Boğaziçi’nin tarihi ve doğal dokusu ve siluetini koruyoruz. Yeşil alanları arttırıyoruz. Boğaz’da kaçak yapılaşmayla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu konu, yerel idarelerin çözebileceği bir sorun olmanın ötesine geçmiş, ulusal bir sorun haline gelmiştir.

NE OLMUŞTU?

Kanal İstanbul projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında anlaşmazlık yaşanmış, Erdoğan, İmamoğlu için “Otur işine bak” ifadesini kullanmıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu ise Erdoğan’a “Ya kanal, ya İstanbul” ifadeleriyle yanıt vermişti.

Katarlı Şeyha'nın kanal aşkı

İmamoğlu: Bazı kabine üyeleri de Kanal İstanbul'a karşı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)