BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHükümetlerin yeşil politikaları bankaları zorlayacak----

Hükümetlerin yeşil politikaları bankaları zorlayacak

Hükümetlerin yeşil politikaları bankaları zorlayacak
15 Nisan 2021 - 13:21 www.finansgundem.com

Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından yürütülen araştırmaların sonuçlarına göre, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik hükümet politikaları, bankalar için maliyetleri yükseltecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde gündemde olan iklim değişikliğiyle mücadele konusu hükümet politikalarında da önemli ölçüde yer tutmaya başlarken, bankalar ve bankacılık sisteminin maliyetleri dikkat çekici şekilde artacak. Bununla birlikte teknolojik gelişmeler ile yatırımcı ve tüketici algısı olduğu kadar, şirketlerin ve ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımlar da bankacılık sistemi üzerinde etki gösterecek.

Forbes’un haberine göre, Basel Bankacılık Denetim Komitesi’nin yaptığı iki araştırmada daha yüksek etkinlik standartları ve karbon vergileri gibi hükümet politikalarının daha pahalı ve daha temiz enerji kaynaklarına geçiş sürecinde bankalar için maliyetleri yükseltirken, zorlu bir durum yaratacağı ortaya kondu. Basel araştırmaları bankaların aynı zamanda iklim değişikliği başlığının yatırımcı davranışını nasıl etkileyeceği konusunda da dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Araştırma raporunda, “iklim değişikliğine maruz kalan şirketlerin risk profili ve borç değerlemesi ile varlık yatırımları, yatırımcılar yatırım kararlarını yeniden değerlendirirken etkilenecek” dendi. İklim riskinin tüketici davranışını, bankalar için önemli baskı yaratacak şekilde nasıl etkileyeceğini değerlendiren raporda, tüketici tercihlerindeki değişimlerin varlık değerleri üzerinde etki göstereceği söylendi.

Raporlar iklim değişikliğinin kredi risklerini ve maliyetleri yükseltirken, borç alanların geri ödeme kabiliyetini düşüreceğini öne sürdü.

Bununla birlikte bankaların batık krediyle karşılaşma durumunda toparlanma gösterme gücü de azalmış olacak. Bankalar aynı zamanda iklim değişikliği varlık değerleri üzerinde büyük ve ani düşüş etkisi yarattığında, ek maliyetlerle karşı karşıya kalabilir. Araştırmacılara göre finans kurumları da iklim değişikliğinin itici güçlerin mevduatlarının ve kredilerinin iptal olması durumunda zarar görebilir.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, rapor aynı zamanda bankalar ve denetleyici kurumların iklim değişikliğinin finansal riskini değerlendirme konusunda erken aşamalarda bulunduğu ancak çabaların agresif olduğu da ortaya kondu.

Ancak rapora göre bankalar aynı zamanda iklimle ilgili ölçütleri giderek daha fazla analiz etmeleri nedeniyle fayda da sağlıyor. Zira bu durum bankalara hissedarlarına, stratejik pozisyonlarıyla ilgili bilgi verme imkanı tanıyor. Küresel çapta daha az gelişmiş ekonomiler, iklim risk faktörlerine karşı daha savunmasızken, aynı zamanda kayıpları telafi etmek için de daha az kaynağa sahipler.

BoFA’nın karı beklentileri aştı

 

Dünyadaki toprakların yalnızca yüzde 3’üne insan eli değmedi

 

Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)