BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaHuawei en ince telefonu satışa sundu----

Huawei en ince telefonu satışa sundu

Huawei en ince telefonu satışa sundu
19 Haziran 2013 - 17:41 www.finansgundem.com

Huawei dünyanın en ince akıllı telefonunu satışa sundu

Huawei Ascend P6, Apple ve Samsung’un akıllı telefonlar gibi en ileri seviye mobil cihazlar kategorisinde yer alıyor. Ancak daha da önemlisi, Ascend P6 dünyanın en ince akıllı telefonu Ascend P6 6,18 mm kalınlığında. İnceliğinde demek daha doğru olur herhalde. En güncel iPhone modeli Ascend P6′dan 1,4 mm daha kalın. 5 megapiksel  ön kamerası olan cihaz, kullanıcının kolayca kendinin de dahil olduğu fotoğraflar yüklemesine olanak tanıyor. Evet, Huawei bizzat bunun altını çiziyor. İlginç bir yaklaşım. Hoşumuza gitmedi değil.

Ascend P6 Çin’de satışa sunuldu. Avrupa çıkış tarihi ise temmuz olarak açıklandı. Huawei’nin Avrupa dağıtımına Türkiye’yi de dahil edeceğini tahmin ediyoruz. Gartner analisti Carolina Milanesi, P6′nın pazara renk katan bir cihaz olduğunu ve 2015′e kadar Huawei’nin mobil sektörün en büyük firmaları arasında yer almasını beklediklerini belirtti. Ascend P6′nın teknik özellikleri ise şu şekilde; Android 4.2.2 işletim sistemi, 720p çözünürlük sunan 4,7 inç ekran, 1,5 GHz çekirdek hızında dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera, 2 GB bellek, 8 GB dahili depolama (microSD ile artırılabilir) ve son olarak 2000 mAh pil.

Telefonun tüm özellikleri cezbedici ancak 2000 mAh’lık pil kafamızda soru işaretleri bıraktı. Huawei’nin bir önceki cihazı P2′de bile 2420 mAh pil kullanılmıştı. 2000 mAh pil her ne kadar iPhone 5′in 1440 mAh pilinden daha güçlü olsa da, Ascend P6′nın kullanıcısını yarı yolda bırakma ihtimali var. Tabii öte yandan yazılımsal olarak cihazın pil ömrünü artıracak şeyler yapılmış olabilir. Bunu göreceğiz. Ascend P6′nın fiyatı 450 Euro olarak açıklandı. Bugünün kuru ile yuvarlak olarak 1140 TL diyebiliriz. Fakat birbirimizi kandırmaya gerek yok, eğer Huawei Ascend P6′yı ülkemizde 1300 TL’den daha ucuza satarsa buna hepimiz şaşıracağız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)