BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHSK 16 yeni ihtisas mahkemesi belirledi----

HSK 16 yeni ihtisas mahkemesi belirledi

HSK 16 yeni ihtisas mahkemesi belirledi
03 Haziran 2017 - 09:53 www.finansgundem.com

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, terör suçlarına bakmak üzere 14 ilde 16 yeni ihtisas mahkemesi belirledi.

HSK 1. Dairesinin Resmi gazete'de yayımlanan kararına göre, Ağır Ceza  Mahkemelerinin görev alanına giren bazı suçlara bakmak üzere belirlediği ihtisas  mahkemelerine ilaveten yeni ihtisas mahkemelerinin tespitine yönelik talepler  değerlendirildi.

Buna göre, mahkemelerin iş yoğunluğu, davaların niteliği ve kapsamı  doğrultusunda Terörle Mücadele Kanunu'nun kapsamına giren suçlara bakmak üzere  ilave ihtisas mahkemelerinin belirlenmesi gerektiğine ilişkin talepler karara  bağlandı.

Kurulu olup faaliyete geçirilmesine karar verilen Diyarbakır 9 ve 10,  Gaziantep 9 ve 10, Hakkari 3, İzmir 16, Konya 9, Kütahya 3, Mardin 4, Muğla 3,  Sakarya 5, Samsun 4, Şanlıurfa 6, Şırnak 3, Tekirdağ 3 ve Trabzon 3. Ağır Ceza  Mahkemelerinin terör suçlarıyla ilgili davalar bakımından, daha önce tespit  edilmiş ihtisas mahkemelerine ilaveten ihtisas mahkemeleri olarak belirlenmeleri  kararlaştırıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)