BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’ye yıldız transferi----

HSBC’ye yıldız transferi

HSBC’ye yıldız transferi
08 Şubat 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

HSBC Wall Street devi JPMorgan’ın kıdemli bankacısı Jamie Markham’ı transfer etti. Markham İngiliz bankasında İngiltere ve Avrupa küresel bankacılık birimini yönetecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası HSBC, İngiltere ve Avrupa'daki küresel bankacılık birimine liderlik etmesi için bir JPMorgan’dan kıdemli bir ismi kadrosuna kattı.

Financial News’in haberine göre Jamie Markham İngiltere ve Avrupa’da küresel bankacılık birimini yönetmek üzere HSBC’ye katılmaya hazırlanıyor.

Markham bankaya mayıs ayında katılacak ve HSBC Avrupa Küresel Bankacılık Başkanı Lisa McGeough'a rapor verecek. Kıdemli bankacı HSBC'nin bölgedeki küresel bankacılık yönetim kuruluna katılacak.

Markham, son 12 yılını JPMorgan'ın Londra ofisinde çeşitli üst düzey rollerde yer aldı. Son görevinde ise JPMorgan’da İngiltere ve İrlanda kurumsal bankacılık başkanlığını ve bankanın altyapı fonları işletmesinin küresel eş başkanlığını yürütüyordu.

Tecrübeli bankacı daha önce İskoçya Kraliyet Bankası, BNP Paribas ve Barclays’te görev aldı.

Lisa McGeough konuyla ilgili açıklamasında, “Jamie, şirketler, çok uluslu şirketler ve finansal kurumlar arasında müşteri alanında liderlik edecek” ifadelerine yer verdi. McGeough kıdemli bankacının bölgelerindeki hedefli küresel bankacılık müşterilerinde büyümeyi sağlamakla görevli olacağını söyledi. Markham bu kapsamda bölgesel, ürün ve sektör bankacılığı alanındaki meslektaşlarıyla yakından ilişki içerisinde olacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre sözleşme bankacılığındaki başarısız performansların ardından son aylarda özellikle yatırım bankacılığı sektöründeki işten çıkarmalar yaygın bir şekilde görülüyor. Ancak HSBC kilit iş kollarında seçilmiş isimler için işe alımlar yapmaya devam ediyor.

HSBC aralık ayında Macquare’nin kıdemli bankacısı Jacques Callahan’ın orta ölçekli M&A birimine genel müdür olarak işe almıştı.

Adani krizinin Hindistan bankalarına etkisi

 

Wells Fargo uzlaşma için 300 milyon dolar ödeyecek

 

BofA'nın maliyet kesintisi CEO’yu da vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)