BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’ye 15 milyon dolarlık WhatsApp cezası----

HSBC’ye 15 milyon dolarlık WhatsApp cezası

HSBC’ye 15 milyon dolarlık WhatsApp cezası
12 Mayıs 2023 - 13:48 www.finansgundem.com

İngiliz finans devi HSBC personelin WhastApp gibi finans sektöründe uygunsuz kabul edilen mesajlaşma uygulamalarını kullanması nedeniyle 15 milyon dolar ceza ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li denetleyici kurumlar İngiltere bankası HSBC’yi 15 milyon dolarlık para cezasına çarptırdı. Cezanın sebebi ise çalışanların elektronik iletişim kullanımı yönetmeliklerine yaygın bir biçimde uyamaması. Diğer bir deyişle denetleyici kurum banka çalışanlarının WhatsApp ve benzeri düzenlenmemiş mesajlaşma uygulamalarını kullandığı gerekçesiyle HSBC’yi cezalandırdı.

Financial News'in haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) yapılan açıklamada İngiliz bankasının çalışanlarının kişisel mobil cihazlarında üzerinden işleri ile ilgili olan iletişimlerini izleyememesi nedeniyle bu cezayı verdiğini açıkladı. Düzenleyici kurum ayrıca Nova Scotia Bankası’nın yatırım bankacılığı kolu olan Scotia Capital’dan da aynı sebepten 7,5 milyon dolar tazminat talep etti.

ABD Emtia Vadelileri Ticaret Komisyonu da Nova Scotia Bankasına ve Scotia Capital’a toplamda 15 milyon dolarlık tazminat cezası verdi.

SEC’ten yapılan açıklamada HSBC’nin ve Scotia Capital’ın kıdemli yöneticilerinin ABD’deki operasyonları sırasında iletişim tercihlerinde yanlış yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. SEC yönetimi bankalardaki çalışanların, WhatsApp'ın kişisel mobil cihazlarda kullanımı da dahil olmak üzere iş konuları hakkında "kanal dışı" mesajlar gönderdiğine dikkat çekti.

SEC İcra Bölümü Başkanı Gurbir S. Grewal, “Bugün uygulamaya konan eylemler, firmalara yalnızca SEC kayıt tutma gerekliliklerini takip etmenin önemini değil, aynı zamanda ihlaller gerçekleştiğinde bunu açıklamanın değerini de hatırlatmalıdır " dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre finans sektörü katı mevzuat kısıtlamalarıyla bilinen bir alan. Bankalardaki kıdemli personellerin mevzuatlara uygun olmayan mesajlaşma uygulamalarını kullanmamaları da finans sisteminin güvenliği için ortaya çıkan düzenlemeler arasında. Zira uctan uca şifreli olarak gönderilen söz konusu mesajlaşma sistemleri düzenleyici kurumların çalışanların mesajlarını kontrol edebilmesini imkansız hale getiriyor.

ABD'li düzenleyici kurumların bankalar üzerindeki denetimleri de çalışanların mobil cihazları üzerinden uygunsuz iletişim yöntemlerinde başvurmaları gibi mevzuat ihlallerini de azaltıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankaları iletişim ihlalleri nedeniyle toplamda 2 milyar dolar tazminat verdi. Bankalar da bu cezaları ödememek için personelinin müşterileriyle nasıl iletişim kuracağı konusunda da yeni kısıtlamalar getiriyor.

Bank of America, Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Nomura, Jefferies ve UBS düzenleyici kurumlara tazminat ödeyen Finans devleri arasında. SEC’in Eylül ayında açıkladığı 2 milyar dolarlık tazminat, bankalar ve düzenleyiciler arasında aylarca süren müzakerelerin sonrasında geldi.

HSBC SVB’nin İngiltere birimini neden satın aldı?

 

İngiltere'de sağlık bakanının WhatsApp mesajları sızdırıldı

 

JPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)