BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'nin kârında rekor artış----

HSBC'nin kârında rekor artış

HSBC'nin kârında rekor artış
02 Ağustos 2021 - 16:28 www.finansgundem.com

Avrupa’nın varlıkları bakımından en büyük bankası HSBC kârını iki katın üzerinde artırdı. 2020’nin ilk yarısını pandemi nedeniyle başarısız bir bilanço tablosuyla geçiren HSBC bu yılın ilk yarısında karamsar tablodan ralliyle kurtuldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’nin mali yılın ilk yarısındaki kârı iki katın üzerinde yükseldi. Bankanın kârındaki yükseliş en büyük iki kolu olan Hong Kong ve İngiltere’deki ekonomik toparlanmadan destek aldı.

Geçen yılın zayıf performansından ralli yaparak kurtulan HSBC, İngiltere Merkez Bankası’nın geçen ay temettü yasağını kaldırmasıyla hissedar ödemelerini yeniden başlattı ve kredi kayıplarını karşılamak için ayrılan 700 milyon dolarlık kaynağı serbest bıraktı. Bankanın söz konusu politikası 2020’nin ilk yarısında potansiyel kredi kayıplarının karşılanması için 6,9 milyon dolarlık kaynağın ayrılmasıyla kesin bir tezat oluşturuyor.

Varlıkları bakımından Avrupa’nın en büyük bankası olan HSBC çeyrek boyunca elde ettiği vergi öncesi kârı 10,8 milyar dolar olarak paylaştı. Bankanın geçen yılın aynı döneminde paylaştığı rakam 4,3 milyar dolardı. Analistlerin beklentileri ise 9,4 milyar dolar seviyesindeydi.

HSBC, tüm bölgelerinde ilk yarıyı kârlı geçirdiğini açıkladı. Banka İngiltere'deki işletmesinin bu dönemde 2,1 milyar dolardan fazla vergi öncesi kâr bildirdiğini vurguladı.

Ekonomilerin korona virüs salgınından beklenenden daha iyi toparlanmasıyla HSBC, daha önce kredi kayıplarının toplam kredilerinin %0,3-%0,4'ü olacağını belirten orta vadeli tahmininin altında gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

Bu arada, bankanın gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4,5 azalarak 25,5 milyar dolara geriledi. HSBC, bu durumun bankanın içerisinde bulunduğu piyasalar ve güvenlik hizmetleri operasyonundan kaynaklandığını daha düşük faiz oranlarından ve satışların azalmasından etkilendiğini belirtti.

HSBC CEO’su Noel Quin bilanço açıklamasında, “Tüm bunlar ana pazarlarımızdaki büyümenin geri dönüşünü yansıtan ve stratejimizin yürütülmesinde belirgin ilerleme kaydedildiğini gösteren iyi sonuçlardır. Dört ayalı büyüme ve dönüşüm planlarımızın başarıyla hayata geçmesinden etrafında yaratılan ivmeden memnunum. Yılın ilk yarısında beklenen kredi kaybı karşılıklarının açıklanmasından destek alarak her bir bölgemizden kârlı çıktık. Kredi hatlarımız ikinci çeyrekte işletme büyümemiz haline gelmeye başladı ve bu hatlarımızı yarı yarıya daha da fazla güçlendirdi” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bilanço açıklaması sonrası bankanın hisseleri Londra borsasında gün içerisinde %1,9’a kadar yükseldi. Hisse kâr satışlarının ardından Türkiye saatiyle 16,20 itibariyle %0,30 düşüşle işlem görüyor.

Avrupa’nın en zayıf iki bankası

JPMorgan: Türkiye'nin mali performansı güçlü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)