BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'nin fon yönetimi kolunda flaş değişim----

HSBC'nin fon yönetimi kolunda flaş değişim

HSBC'nin fon yönetimi kolunda flaş değişim
16 Haziran 2021 - 15:13 www.finansgundem.com

Dev İngiliz bankası alternatif yatırımlara odaklanan yeni işletmesi için fon yönetimi kolunun liderlik kadrosunda değişikliğe gitti. Banka dünya çapında büyümekte olan alternatif yatırımlar alanında genişlemeyi hedefliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC'nin fon yönetimi kolu (HSBC Asset Management) bankanın en başarılı ekibini kökten değiştirecek nitelikte yeni bir bölüm oluşturdu. 150 personelden oluşacak olan bölüm ve alternatif varlıklardan oluşan 50 milyar dolardan fazla varlığın yöneticisi olacak.

HSBC Alternatives adlı birim, üçüncü taraf hedge fonları ve özel piyasa fonlarını içeren HSBC Alternatif Yatırımlarının yanı sıra şirket borç tahvilleri, risk sermayesi ve doğrudan gayrimenkul işletmeleri varlıklarından yararlanacak.

Financial News’in haberine göre HSBC Asset Management, konuyla ilgili açıklamasında alternatif varlıklarını son dört yılda iki katına çıkarak 53 milyar dolara ulaştığının ve bu alandaki uzmanlıklarını birleştirmenin stratejilerinin bir parçası olduğunun altı çizildi. Banka açıklamasında stratejilerinin “işetmelerini temel çözüm sağlayıcısı olarak yeniden konumlandırmak ve Asya’da, gelişmekte olan piyasalarda ve alternatif varlık yönetiminde uzmanlaşmak” olduğu belirtildi.

HSBC Asset Management'ın Küresel Baş Yatırım Yöneticisi Joanna Munro, yeni işletme biriminin CEO’su pozisyonunda liderlik edecek. Munro, HSBC Asset Management'ın CEO'su Nicolas Moreau'ya rapor verecek ve grup Asya'daki işletmesini büyütmeyi hedefleyerek bu yıl Hong Kong'a taşınacak.

2019 yılında küresel baş yatırım sorumlusu olarak atanan Munro, Londra'da kalacak. Üst düzey yönetici hedge fonları, özel piyasalar ve gayrimenkul dahil olmak üzere dolaylı ve doğrudan alternatif yatırımlar arasında, işletmenin servetini ve kurumsal müşterileri için mevcut alternatif yatırımların yelpazesini genişletmekten sorumlu olacaktır.

Şu anda HSBC Asset Management’ın sabit gelir, özel borç ve alternatif varlıklar alanlarında küresel baş yatırım sorumlusu olarak görev yapan Xavier Baraton, küresel CIO rolünde Munro'nun yerini alacak.

Nicolas Moreau konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Altyapı kredi ekiplerimizin en son başarıları, dolaylı özel sermaye işletmemizin hızlı bir şekilde büyümesi, HSBC UK ile doğrudan kredi yatırımı sağlama kabiliyetinin başlatılması ve Climatech girişim sermayesi ekibimizin kurulması ile kurumsal ve zengin müşterilerimize yenilikçi hizmetler sunma konusunda çok başarılı olduk.

“Joanna'nın güçlü işletme oluşturma ve dönüştürme geçmişiyle, alternatif varlıklar işletmemizi bir üst seviyeye taşıyacağımıza ve bu önemli büyüme fırsatını hızlandıracağımıza eminim."

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiliz varlık yöneticisi Schroders, Mart ayında yaptığı açıklamada, özel ve alternatif varlık işletmelerinin genelinde yönetim altındaki varlıkların geçen yıl % 4,3 büyüyerek 2020 sonunda 46,1 milyar sterline ulaştığını belirtmişti. Bu arada, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın yönetimi altındaki alternatif varlıklar 2019 yılında 178 milyar dolar civarındayken 2020 yılında bu rakam 235 milyar doları buldu.

Morgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı

 

ECB, bankalar için sermaye zorunluluğunu uzatacak

 

FCA’den bankalara dolandırıcılık uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)